Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμφαση στον προγραμματικό λόγο της ΝΔ δίνει ο Κυριάκος

Παιδεία, περιβάλλον και τουρισμός στην πρώτη προτεραιότητα. Γιατί συγκαλεί την Τετάρτη την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Το Noor1, οι κοινοβουλευτικές μάχες και οι… τρανσέξουαλ.

Εμφαση στον προγραμματικό λόγο της ΝΔ δίνει ο Κυριάκος

Με πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση καθώς και με την περαιτέρω ανάδειξη του προγραμματικού λόγου της ΝΔ θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να εντείνει την προβολή του θετικού αφηγήματος που υπόσχεται το κόμμα του για την επόμενη μέρα και πρόθεσή του είναι να συμμετάσχει προσωπικά ο ίδιος σε διάφορες εκδηλώσεις και ανοικτές συζητήσεις. Έτσι, σήμερα, σε συνέχεια του σχετικού χθεσινού άρθρου του στην «Καθημερινή», θα δώσει το παρών σε εκδήλωση πανεπιστημιακών για το θέμα του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ που έρχεται στη Βουλή, την Πέμπτη θα παραστεί σε κομματική δράση για το περιβάλλον, ενώ θα ακολουθήσει και άλλη εκδήλωση, που θα αφορά στον τομέα του τουρισμού

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του και τα κορυφαία στελέχη της παράταξής του να βρίσκονται διαρκώς δίπλα στους πολίτες, στα προβλήματα και στις αγωνίες τους, προκειμένου, σύμφωνα με συνεργάτη του, να πείσουν ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι» και ότι η ΝΔ, «ως εν δυνάμει κυβέρνηση, ξέρει τον τρόπο και έχει τη βούληση να βγάλει τον τόπο από τα σημερινά αδιέξοδα». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να συνεχίσει τις περιοδείες του στη χώρα, με πιθανούς επόμενους προορισμούς του τη Μακεδονία και τα Ιόνια νησιά, ενώ δεν θα εκλείψουν και οι στοχευμένες επισκέψεις του εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής.  

Περίγραμμα του αντιπολιτευτικού στίγματος που θα ακολουθήσει η ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος θα παρουσιάσει την Τετάρτη, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να χαρακτηρίσει τις τρέχουσες εξελίξεις «κρίσιμες» και θα ζητήσει από τα γαλάζια στελέχη να μη χαλαρώσουν ελέω καλοκαιριού, αλλά να βρίσκονται σε συνεχή εκλογική ετοιμότητα, δεδομένου ότι όλα τα ενδεχόμενα -όπως θεωρεί- είναι ανοικτά.

Εξεταστικές επιτροπές

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στους πολύ υψηλούς τόνους με αφορμή την υπόθεση του Noor1, ενόψει και τις επικείμενης συζήτησης και ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Πεποίθηση της οδού Πειραιώς είναι ότι η κυβέρνηση μπορεί να στριμωχθεί από τα αναπάντητα -όπως λένε- ερωτήματα σχετικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο σε ισόβια Γιαννουσάκη και την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να καλύψει απόλυτα τον κυβερνητικό του εταίρο, υπουργό Εθνικής Άμυνας.  

«Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», σημείωσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εστίασε και στην Εξεταστική Επιτροπή που ζητά η ΝΔ για την περίοδο υπουργίας Βαρουφάκη, το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι Έλληνες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια και θα τη μάθουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Πιθανές θεωρούνται εξάλλου παρεμβάσεις του προέδρου της ΝΔ από το βήμα της Ολομέλειας, με αφορμή τα νομοσχέδια για την παιδεία και την υγεία που έρχονται προς ψήφιση από την κυβέρνηση, την ίδια ώρα που κάνει ανοίγματα και σε χώρους και θέματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν -και για πολλούς εντός της ΝΔ εξακολουθούν να θεωρούνται- ταμπού. Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη, θα δεχθεί στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς εκπροσώπους του συνδέσμου διεμφυλικών (τρανσέξουαλ), με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v