Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι σύνεδροι ενέκριναν τις εισηγήσεις των πολιτικών θέσεων, το Σχέδιο Ελλάδα, τις αρχές οργανωτικής λειτουργίας καθώς και το νέο σύμβολο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με την έγκριση των κεντρικών πολιτικών εισηγήσεων, αλλά και του νέου συμβόλου, ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι 2.500 περίπου σύνεδροι συμφώνησαν ομόφωνα (πλην μιας λευκής ψήφου), δια της ανάτασης του χειρός, στη Διακήρυξη, το «Πρόγραμμα Ελλάδα» (εναλλακτική πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. για τη νέα αναπτυξιακή εποχή που χρειάζεται η χώρα), την Οργανωτική Λειτουργία, καθώς και τον οδικό χάρτη που θα πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.

Οι εισηγήσεις που πήραν το πράσινο φως από το συνέδριο ήταν αφενός αυτή που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά την Παρασκευή και αφετέρου αυτή που αφορούσε το πόρισμα της Επιτροπής για την Κεντροαριστερά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τον τόπο, όπως είχε κατατεθεί το προηγούμενο διάστημα.

Πλέον τα πάντα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κινούνται στο ρυθμό της εκλογής του νέου επικεφαλής, που θα διεξαχθεί από την βάση της παράταξης τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ το ιδρυτικό συνέδριο και η εκλογή των κεντρικών οργάνων της νέας παράταξης θα γίνουν μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ανώτατο συλλογικό όργανο της Συμπαράταξης, έως το Ιδρυτικό Συνέδριο, θα επέχει το Κεντρικό Συμβούλιο στο οποίο θα μετέχουν η Επικεφαλής, όλοι οι Πρόεδροι των κομμάτων /φορέων, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς και 50 εκπρόσωποι των κομμάτων /φορέων κατ’ αναλογία της εκπροσώπησης τους στο Συνέδριο.

Το λογότυπο, που παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε σήμερα, συμβολίζει τις πέντε συνεργαζόμενες "συνιστώσες" της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αποτελείται από πέντε πρόσωπα σε διαφορετικούς χρωματισμούς, που παραπέμπουν στα "ανθρωπάκια" του Γαΐτη.

Από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά δηλώνουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την θετική ανταπόκριση των στελεχών, τις αποφάσεις τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο υποδέχτηκαν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ιδίως στην δευτερολογία της με την οποία έκλεισε σήμερα τις εργασίες του συνεδρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v