Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης σε Φώφη: Επιλογή ευθύνης η συναίνεση

«Αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν» - Όταν οι συνθήκες το απαιτούν, τα κόμματα μπορούν να κάνουν υπερβάσεις

Μητσοτάκης σε Φώφη: Επιλογή ευθύνης η συναίνεση

Με τη φράση «αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συνέχισε το «φλερτ» με την Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου απέναντι στην «χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι και «κατά το παρελθόν, τα κόμματά μας, παρά τις δυσκολίες, επιτελέσαμε το καθήκον μας. Αν και μεγάλωσα θεωρώντας το κόμμα σας ως το αντίπαλο πολιτικό δέος, με πολλούς από εσάς βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά του λόφου τα τελευταία χρόνια, παλέψαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και τα καταφέραμε».

Σημείωσε δε με νόημα ότι «κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, εξάλλου το δρόμο μας τον δείχνουν οι πολίτες. Ωστόσο μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θέματα όπως η αναδιάρθρωση του κράτους, η παιδεία, η εξωτερική πολιτική και η ανάγκη για μια τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση. Να αντιληφθούμε ξανά την αξία του μέτρου και της μετριοπάθειας. Να αφουγκραστούμε το βουβό πόνο της κοινωνίας».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ αντιλαμβάνεται τη συναίνεση «ως επιλογή ευθύνης», με την προϋπόθεση να φύγει το συντομότερο δυνατόν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κατηγόρησε μάλιστα τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «συκοφαντούν το παρελθόν, διαστρεβλώνουν το παρόν και παρέχουν ψεύτικες υποσχέσεις για το μέλλον. Δεν μπορούν να υλοποιήσουν όσα υποσχέθηκαν, προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία και να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «έχουμε κοινό χρέος να σταθούμε απέναντι στην νοοτροπία της σημερινής εξουσίας. Καθένα από τα κόμματά μας έχει τη δική του ιστορία, τις προτεραιότητες και τις παρακαταθήκες του. Αυτό δεν θα αλλάξει. Όταν όμως οι συνθήκες το απαιτούν, τα κόμματα μπορούν να κάνουν υπερβάσεις», υποστήριξε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v