Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει την ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι επισκέψεις σε Λέσβο - Αμύνταιο και η συνάντησή του με τους προέδρους των ΤΕΙ. Ασφάλεια και υγεία ψηλά στη γαλάζια ρητορική. Οι προσδοκίες για το αυριανό Eurogroup.

Διευρύνει την ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ως μια αφορμή για να διευρύνουν την ατζέντα και τη ρητορική τους με θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη, βλέπουν στη ΝΔ τα τελευταία δυσάρεστα περιστατικά με τον σεισμό στη Λέσβο και τις κατολισθήσεις στο Αμύνταιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποφασίστηκε χθες το πρωί, επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές, σε μια ακόμα προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεών του με την κοινωνία.

«Είμαστε συνεχώς δίπλα στον πολίτη και αντιδρούμε άμεσα, σε πρώτο χρόνο, στα προβλήματα που προκύπτουν». Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε στον τελευταίο «πρωινό καφέ» με τους συνεργάτες του ο πρόεδρος της ΝΔ και το... καλό παράδειγμα αποφάσισε να το δώσει πρώτος απ' όλους ο ίδιος.

Και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προτίθεται να μείνει μόνο εκεί. Μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις του στα θέματα ασφάλειας ύστερα και από το τραγικό συμβάν στο Μενίδι, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή και στον τομέα της παιδείας. Έτσι, αύριο έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΙ, ενόψει και της επικείμενης ψηφοφορίας στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια. Και θα ακολουθήσει η υγεία, με τις καταγγελίες της ΝΔ για τον συγκεκριμένο τομέα να είναι καθημερινές, σε αναμονή της κατάθεσης του σχεδίου νόμου αναφορικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Ο κόσμος, παράλληλα με τα σκληρά οικονομικά μέτρα, βιώνει τεράστιες δυσκολίες και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής του», επισημαίνει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξηγώντας τη συγκεκριμένη τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ζήτημα αυτό θα αναδείξει και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χωρίς πάντως να αφήσει εκτός κριτικής τις εξελίξεις ενόψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.

«Ανεπίδεκτος μαθήσεως»

Η ΝΔ, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, κάνει λόγο για «οβιδιακές μεταμορφώσεις και λεονταρισμούς» του κ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «ανεπίδεκτο μαθήσεως», αφού «σε Συνόδους Κορυφής (που αναφέρθηκε απευθυνόμενος στους υπουργούς του) δεν συζητούνται αξιολογήσεις τρέχοντος Προγράμματος. Μόνο άλλο, σκληρότερο Πρόγραμμα».

Η εκτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως τη διατύπωσε χθες ο αντιπρόεδρός της Κωστής Χατζηδάκης, είναι ότι από την αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών «περιμένουμε μία μεσοβέζικη λύση, με την οποία κυβέρνηση και δανειστές θα κλωτσάνε απλώς το τενεκεδάκι παρακάτω».

Στο γαλάζιο στρατόπεδο διαπιστώνουν μια «διαρκή ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα από τον πρωθυπουργό. Εδώ και καιρό έχουν αναδείξει έναν οδικό χάρτη με κλεισμένη την αξιολόγηση, άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και ταυτόχρονη ρύθμιση για το χρέος, όμως τίποτα από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα». Μιλούν δε για «εσφαλμένη κυβερνητική τακτική», όσον αφορά στο γεγονός ότι η εκκρεμότητα διαιωνίστηκε, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ίδια η πραγματική οικονομία και με την κατάσταση εκ των πραγμάτων να επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία, με λιγοστά τα περιθώρια ευελιξίας από την άλλη πλευρά. 

«Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Κυβέρνηση υποστήριζε πως δεν είναι εφικτό να κλείσει η αξιολόγηση, αφού δεν πρόκειται να δεχθεί την προνομοθέτηση μέτρων ύψους 4,5 δισ. Τελικά, και μέτρα αξίας 4,5 δισ. και πλέον ελήφθησαν και μέτρα προνομοθετήθηκαν για τις επόμενες χρονιές», καταγγέλλει η οδός Πειραιώς, που θα επιμείνει στο αίτημά της για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής. «Τη θέλουμε, αν και γνωρίζουμε ότι η κατάσταση την επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι όσο περισσότερο καθυστερεί αυτή η αλλαγή, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο λογαριασμός για τους πολίτες, αλλά και δυσκολεύουν τα πράγματα και για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας», σημειώνει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v