Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Προσφυγή δικαστικών υπαλλήλων κατά απόφασης Κοντονή για τις θέσεις προϊσταμένων

Οι δικαστικοί υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι κατέχοντες τον Α' βαθμό αποκλείονται από την διαδικασία επιλογής της κάλυψης των θέσεων προϊσταμένων διεύθυνσης στις γραμματείες των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του Σταύρου Κοντονή.

ΣτΕ: Προσφυγή δικαστικών υπαλλήλων κατά απόφασης Κοντονή για τις θέσεις προϊσταμένων

Την ακύρωση των αποφάσεων του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τις οποίες αποκλείονται οι δικαστικοί υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι κατέχοντες τον Α' βαθμό από την διαδικασία επιλογής της κάλυψης των θέσεων προϊσταμένων διεύθυνσης στις γραμματείες των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της χώρας, ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και δέκα δικαστικοί υπάλληλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ των δικαστικών υπαλλήλων οι περισσότεροι είναι ήδη τοποθετημένοι σε θέσεις προϊσταμένων ή αναπληρωτών προϊσταμένων διευθύνσεων γραμματειών σε διάφορα δικαστήρια και Εισαγγελίες ανά τη χώρα.

Η ΟΔΥΕ και οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του κ. Κοντονή, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι εισάγουν αδικαιολόγητη διάκριση σε βάρος των συγκεκριμένων κατηγοριών δικαστικών υπαλλήλων κατά παράβαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών της ισότητας και της αξιοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v