Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με... διαπλοκή και καθημερινότητα «χτυπά» η ΝΔ

Πως «διαβάζει» την συμφωνία Μπόμπολα - Σαββίδη για το Mega. Η παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας και η αντιπαράθεση για την υγεία. Νέο άνοιγμα Μητσοτάκη για τη στελέχωση του κόμματος.

Με... διαπλοκή και καθημερινότητα «χτυπά» η ΝΔ

Εν αναμονή των εξελίξεων στο Eurogroup και με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες, η ΝΔ, στον απόηχο της υπερψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, επικεντρώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους σε δύο άξονες: την διαμορφούμενη -όπως καταγγέλλουν τα στελέχη της- νέα διαπλοκή η οποία αναπτύσσεται «για να προασπίσει τα κυβερνητικά συμφέροντα», αλλά και σε θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, με πρώτα την ασφάλεια και την υγεία.

Η χθεσινή ανακοίνωση της μεταβίβασης του 20% περίπου του τηλεοπτικού σταθμού Mega στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη σήμανε συναγερμό στην οδό Πειραιώς, όπου οι σχετικές πληροφορίες κυκλοφορούσαν εδώ και πολλές μέρες, όμως ανέμεναν τις επίσημες εξελίξεις προκειμένου να κηρυχθεί η «αντεπίθεση». Πίσω από τη συμφωνία, η οδός Πειραιώς βλέπει «σκοτεινές» διαδρομές, με στόχο τη δημιουργία μιας νέα τάξης πραγμάτων, προς ενίσχυση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και σε βάρος τελικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σαββίδης και Τσίπρας πορεύονται μαζί, με τις ευλογίες και του Μπόμπολα», σχολίαζε χθες γαλάζιος κομματικός παράγοντας και ενώ την ίδια ώρα επισήμως η ΝΔ εξέδιδε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση, εκφράζοντας τις έντονες ενστάσεις της για τη διαδικασία, αλλά και τον σκοπό της συγκεκριμένης κίνησης.

«Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών», τονίζει η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «καθόλου τυχαία» τη συμφωνία των δυο επιχειρηματιών και εγκαλώντας το Μέγαρο Μαξίμου ότι «παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».

«Στο έλεος των κουκουλοφόρων»

Παράλληλα, δριμεία είναι η επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση όσον αφορά την αυξανόμενη παραβατικότητα και ανομία στο κέντρο της Αθήνας. «Με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραδίδονται στο έλεος των κουκουλοφόρων η ασφάλεια και οι περιουσίες των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, επικαλούμενος και τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από την αρχή του έτους έως σήμερα. Αντίστοιχου ύφους είναι και η μετωπική της ΝΔ προς τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο χώρο της υγείας, αλλά και τα τελευταία κρούσματα κλοπών ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία.

Και αυτά, ενώ στο γαλάζιο επιτελείο προετοιμάζονται για την αντιπαράθεση που θεωρούν βέβαιο ότι θα προκαλέσει το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία το οποίο έρχεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Και πάνω σε αυτό, ήδη γίνεται η τελική επεξεργασία των σχετικών θέσεων της ΝΔ που πιθανόν να παρουσιαστούν αμέσως μετά τις κυβερνητικές προτάσεις, προκειμένου -όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση- οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σήμερα σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για το Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του κόμματός του. Θα κάνει λόγο για την ευκαιρία που δίνεται «σε πολλούς άξιους ανθρώπους» να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά, με στόχο -όπως θα πει- τη μετατροπή του κόμματος από μια κλειστή δομή σε μια ανοιχτή κυψέλη νέων στελεχών με φρέσκες ιδέες.

Υποχρέωση όλων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι «να ενώσουμε και να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτή την προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα, είναι όλοι αναγκαίοι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v