Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντονής: Θα καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων

Στη συνάντηση με την Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ τονίστηκε η ανάγκη κάλυψης των θέσεων έμπειρων δικαστικών υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν από πτυχιούχους ΠΕ Νομικής και ΠΕ Πληροφορικής.

Κοντονής: Θα καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων

Διαβεβαιώσεις ότι επιχειρείται η κάλυψη των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων σε ποσοστό 80% παρείχε κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Οι εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ επεσήμαναν στον υπουργό την ανάγκη ψηφιοποίησης αποφάσεων, καθώς και την ανάγκη συντήρησης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης (Ο.Σ.Δ.Δ.Υ.-Δ.Δ.).

Περαιτέρω, τονίστηκε η ανάγκη κάλυψης των θέσεων έμπειρων δικαστικών υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν από πτυχιούχους ΠΕ Νομικής και ΠΕ Πληροφορικής.

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%, ιδίως με προσλήψεις πτυχιούχων πληροφορικής, καθώς και ότι οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για τον νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και τον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v