Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ της έκδοσης του σκοπιανού αξιωματούχου ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Καραγιάννης τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του 30χρονου για τις κατηγορίες που του αποδίδονται και αφορούν «κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων».

Υπέρ της έκδοσης του σκοπιανού αξιωματούχου ο εισαγγελέας

Σε μία εβδομάδα, την ερχόμενη Πέμπτη θα αποφανθεί ο Άρειος Πάγος για την έκδοση ή μή του 30χρονου πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των Σκοπίων Ντεργιάν Βούκοβιτς.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Καραγιάννης τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του 30χρονου για τις κατηγορίες που του αποδίδονται και αφορούν «κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων».

Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς πάντως , ισχυρίζεται ότι είναι θύμα σκευωρίας καθώς όπως αναφέρει του "φύτεψαν" το όπλο και τα ναρκωτικά και είναι "θύμα" της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στα Σκόπια μεταξύ αλβανόφωνων και σλαβόφωνων.

Ο αξιωματικός , την έκδοση του οποίου ζητούν οι Σκοπιανοί, ισχυρίζεται πως επί κυβερνήσεως Γκρουέφσκι απολάμβανε μεγάλης εκτίμησης στη χώρα του, αλλά από την πτώση του και μετά, τα κέντρα εξουσίας που ελέγχονται από Αλβανόφωνους, ξεκίνησαν να τον καταδιώκουν .

Όπως είπε μεταξύ άλλων ενώπιον των δικαστών, μετά την πτώση του Γκρουέφσκι σχεδόν ταυτόχρονα «συνελήφθη ο ίδιος, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας του, επίσης αστυνομικός».

Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς είναι σερβικής καταγωγής και χριστιανός ορθόδοξος. Ηταν επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων και κυρίως επικεφαλής της ομάδας που στις 9 Μαίου 2015 στην πόλη Κουμάνοβο που συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK. Τότε οι Αλβανόφωνοι είχαν επιτεθεί σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις και ο ίδιος οδήγησε τα σώματα ασφαλείας των Σκοπίων σε σύγκρουση μαζί τους. Απο την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν 14 Αλβανόφωνοι και 8 αστυνομικοί.

Η επιχείρηση αυτή τον οδήγησε ουσιαστικά να θεωρείται ήρωας στη χώρα του, όμως μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση Αλβανόφωνων σε κεντρικά κυβερνητικά και δημόσια αξιώματα έγινε από «ήρωας»… «εγκληματίας».

Όπως είπε «τα ναρκωτικά δε βρέθηκαν τη στιγμή της σύλληψης αλλά μετά», γεγονός που κατά τον ίδιο ισχυροποιεί την άποψή του «ότι του τα φύτεψαν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v