Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σουρεάλ» η υπόθεση ΣΕΚΑΠ-τροπολογία-Σαββίδης

«Η ΝΔ μάς κατηγορούσε ότι φέραμε φωτογραφική χαριστική διάταξη υπέρ του κ. Σαββίδη και σήμερα μας εγκαλεί ότι... δεν τον υποστηρίξαμε», σχολιάζει κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Σουρεάλ» η υπόθεση ΣΕΚΑΠ-τροπολογία-Σαββίδης

Για... σουρεάλ σκηνικό γύρω από την υπόθεση «ΣΕΚΑΠ-πρόστιμα-τροπολογία Σαββίδης» κάνει λόγο η κυβέρνηση, με αναφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Κι αυτό διότι ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας υποστηρίζει ότι η περίφημη τροπολογία με την οποία δεν πέρασαν στον Ιβάν Σαββίδη τα πρόστιμα που είχαν καταλογισθεί στη ΣΕΚΑΠ (όσο ήταν υπό δημόσιο έλεγχο, πριν την αγοράσει ο ίδιος) για λαθρεμπόριο καπνού, δεν θα ωφελήσει τον επιχειρηματία.

Ο κ. Τζαβάρας επικαλείται προς τούτο το γεγονός ότι δεν υπήρξε η μέριμνα ώστε στην τροπολογία να ορισθεί αναδρομική ισχύς και, συνεπώς, το περιεχόμενό της δεν αφορά τον κ. Σαββίδη, καθώς η αγορά της εταιρίας έγινε το 2013.

«Εδώ και τόσες ημέρες η ΝΔ μάς κατηγορεί ότι φέραμε φωτογραφική χαριστική διάταξη υπέρ του κ. Σαββίδη. Σήμερα μας εγκαλεί ότι... δεν υποστηρίξαμε τον κ. Σαββίδη. Πόσο πιο σουρεάλ μπορεί να γίνει η υπόθεση;», σχολίασε νωρίτερα στο Euro2day.gr κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με άλλον κυβερνητικό παράγοντα, στην τροπολογία δεν μπήκε η παράμετρος της αναδρομικής ισχύος, επειδή η κυβέρνηση υποστήριξε ότι δεν συντάχθηκε «για» τη ΣΕΚΑΠ αλλά «με αφορμή» τη ΣΕΚΑΠ. Και επομένως αφορά όσους επιχειρηματίες θελήσουν να μετάσχουν σε ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων οι οποίες βαρύνονται με πρόστιμα.

Εν προκειμένω, σημειώνεται ότι ο κ. Σαββίδης έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα πρόστιμα από λαθρεμπόριο της πρώην δημόσιας ΣΕΚΑΠ που πέρασε στα χέρια του. Μένει να φανεί εάν η νέα νομοθετική διάταξη λειτουργήσει ως «όπλο» ή εάν χρειασθεί... τροποποίησή της από τη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v