Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Αντιπολίτευση με οδηγό τον… Μακρόν

Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι γαλλικές εκλογές, το νέο δίλημμα προς τους πολίτες και η επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή. Επιμένει στις καταγγελίες περί στενής σχέσης Τσίπρα - διαπλοκής.

ΝΔ: Αντιπολίτευση με οδηγό τον… Μακρόν

Ψηλά στην ατζέντα της ρητορικής του βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, θεωρώντας ότι «η αντίστοιχη νίκη της μετριοπάθειας έναντι του λαϊκισμού» μπορεί να επαναληφθεί σύντομα και στην Ελλάδα.

Και όπου «μετριοπάθεια» τοποθετεί τον λόγο και τα επιχειρήματα της σημερινής ΝΔ, απέναντι στον «λαϊκισμό» τον οποίο -όπως υποστηρίζει- εκφράζουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι.

Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών και κυρίως ο συμβολισμός αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται εκτενώς και στη σημερινή ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου θα κάνει λόγο για μια «νέα εποχή ρεαλισμού και ελπίδας για την Ευρώπη».

Ο κ. Μητσοτάκης θα προσδιορίσει το νέο διαμορφωμένο δίλημμα προς τους πολίτες στη φράση «πρόοδος ή συντήρηση», σε αντικατάσταση της διαχωριστικής γραμμής «Αριστερά ή Δεξιά».

Στο πλαίσιο αυτό, θα καλέσει τους βουλευτές του να επιμείνουν κατά τις δημόσιες παρεμβάσεις τους στην άποψη ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα από αυτόν που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ θα παρουσιάσει στις γενικές γραμμές του τον οδικό χάρτη που προτείνει η ΝΔ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας στη Βουλή για τη νέα συμφωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι δεν πρόκειται η ΝΔ να ψηφίσει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα, ενώ θα αποδώσει ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό για το 4ο μνημόνιο και για τις βαριές συνέπειες που θα έχει η κοινωνία από τα ασφυκτικά μέτρα λιτότητας. Πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να επιδιώξει την προσωπική σύγκριση Μητσοτάκη - Τσίπρα στα μάτια των πολιτών, εκτιμώντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ υπερτερεί σε όλους τους τομείς του πρωθυπουργού. Και αυτό, εκτιμούν στο γαλάζιο επιτελείο, «θα αποδειχθεί για μία ακόμη φορά στη νέα μάχη της Βουλής τις επόμενες μέρες».

«Ο ορισμός της διαπλοκής»

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα εξηγήσει γιατί κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα, σε αντίθεση με τη ΝΔ που -όπως θα πει- πιστεύει και πραγματικά μπορεί και ξέρει να τις υλοποιήσει.

Υπό το συγκεκριμένο πρίσμα, θα επαναλάβει ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή παραμένει επίκαιρο, «όσο η κυβέρνηση μένει στην εξουσία και η χώρα χάνει ευκαιρίες». Και ναι μεν -θα πει- δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές, αλλά επιμένει ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν αυτές, τόσο καλύτερο θα είναι για την χώρα.

Έμφαση, εξάλλου, θα δώσει και στην υπόθεση Ιβάν Σαββίδη, δια της οποίας θα καταγγείλει στενή σχέση του Αλέξη Τσίπρα και της διαπλοκής, αναφερόμενος παράλληλα στη δημιουργία καθεστώτος που συνδέει την Οικονομία, τη Δικαιοσύνη και τα media.

«Δεν πρέπει οι επιχειρηματίες να θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν ένα Μέσο Ενημέρωσης για να ασκήσουν το επιχειρείν. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής: αγοράζω ένα μέσο και ασκώ πολιτικό έλεγχο για να μπορώ να λειτουργήσω επιχειρηματικά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στη χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «αυτός που εκτέθηκε ήταν ο κ. Τσίπρας, που σύρθηκε στη βουλή και αναγκάστηκε να ομολογήσει την προσωπική τροπολογία. Όταν κάποιος αγοράζει μία επιχείρηση, γνωρίζει τα βάρη που αυτή φέρει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, με αφορμή και την τροπολογία για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ: «Όταν σε κάποιον επιχειρηματία χαρίζονται από την κυβέρνηση πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και εκείνος ως αντάλλαγμα επιτίθεται συνεχώς στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εξαγοράζει ΜΜΕ, αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v