Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφυλακίστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία κατά οριακή πλειοψηφία έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του για λόγους υγείας, εκδόθηκε στις 5 Απριλίου.

Αποφυλακίστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Αποφυλακίστηκε τελικώς, ένα μήνα μετά τη σχετική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Είναι σημαντική μέρα για μένα, έληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου» δήλωσε βγαίνοντας από τον Κορυδαλλό.

Ο πρώην υπουργός εξήλθε σήμερα των φυλακών Κορυδαλλού αφού πρώτα κατέβαλε το ποσό των 2.000 ευρώ, που αφορά στην εξαγορά της καταδίκης του για το πόθεν έσχες άλλους 6 μήνες αλλά και στην προσαύξηση για τα δικαστικά έξοδα.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία κατά οριακή πλειοψηφία έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του για λόγους υγείας, εκδόθηκε στις 5 Απριλίου.

Ωστόσο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρέμεινε έγκλειστος καθώς εμφάνισε αδυναμία να καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ που του επιβλήθηκε ως εγγύηση. Τελικώς το ποσό συγκεντρώθηκε, ωστόσο επί σχεδόν μία εβδομάδα σημειώνονταν γραφειοκρατικά ζητήματα, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να αποφυλακιστεί τελικώς σήμερα.

Χθες, η μη αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε την οργή της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, η οποία είχε πάει να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου νοσηλεύεται.

Κατά την έξοδό της, η κυρία Σταμάτη είχε δηλώσει ότι αν δεν αποφυλακιζόταν χθες ο σύζυγός της, «θα τα τινάξει όλα στον αέρα».

Λ. Κοτσαλής, δικηγόρος Ακη Τσοχατζόπουλου: Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη 

«Με τη σημερινή αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου ολοκληρώθηκε η από 5.4.2017 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών περί αναστολής έκτισης της ποινής για λόγους υγείας κατ’ εφαρμογή του άρ. 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η οποία του είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο», δηλώνει ο δικηγόρος του Ακη.

«Αφού υπερπηδήθηκε μία σειρά από διαδικαστικές δυσχέρειες, οψιγενώς ανακύψασες, και συγκεντρώθηκε με εργώδεις προσπάθειες η επιβληθείσα εγγυοδοσία, κατέστη δυνατή η υλοποίηση της προαναφερθείσης απόφασης. Προσβλέπω σε δίκαιη, νηφάλια και στη βάση του άρ. 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κρίση του Δικαστηρίου. Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω πλήρη εμπιστοσύνη». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v