Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανονικά θα παραστούν Δημόσιο και ΟΤΕ στη δίκη της Siemens

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι το Δημόσιο και ο ΟΤΕ υπέστησαν βλάβη και συνεπώς δικαιούνται να παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες.

Κανονικά θα παραστούν Δημόσιο και ΟΤΕ στη δίκη της Siemens

"Παρόντες" στη δίκη της Siemens θα είναι το ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι αμφότεροι ζημιώθηκαν από την υπόθεση των "μαύρων ταμείων".

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι υποστήριξαν ότι Δημόσιο και ΟΤE δεν έχουν δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι το Δημόσιο και ο ΟΤE υπέστησαν βλάβη και συνεπώς δικαιούνται να παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες.

Συγκεκριμένα, έκρινε ότι ο ΟΤE υπέστη ζημία ως φορέας της επιχείρησης που εργάζονταν οι υπάλληλοί του που κατηγορούνται στην υπόθεση, ενώ το Δημόσιο λόγω εμπλοκής στην σύναψη σύμβασης επί υπουργίας του Τάσου Μαντέλη.

Εν τω μεταξύ, η συνήγορος του αποβιώσαντος Εμμ. Σταυριανού ζήτησε από το δικαστήριο την άρση της δέσμευσης των τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελλάδα προκειμένου να αποδοθούν στους κληρονόμους του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v