Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Ραντεβού με τους αρχηγούς και το βλέμμα στην αξιολόγηση

Ποιος ο στόχος των τετ α τετ Μητσοτάκη με Θεοδωράκη, Λεβέντη και Κουτσούμπα. Στο «μικροσκόπιο» η διαπραγμάτευση κυβέρνησης - δανειστών. Για τις ΗΠΑ αναχωρεί την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΝΔ: Ραντεβού με τους αρχηγούς και το βλέμμα στην αξιολόγηση

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν στη ΝΔ την πορεία της αξιολόγησης και τις συνεχείς αναβολές επιστροφής των δανειστών και ολοκλήρωσής της. Η γενική εκτίμηση που υπάρχει στην οδό Πειραιώς είναι πως η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, ωστόσο -όπως σημειώνει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη- «με αυτή την κυβέρνηση ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για οτιδήποτε». 

Ήδη πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση καλλιεργεί το έδαφος για την τακτική που θα ακολουθήσει στην περίπτωση συμφωνίας και συνοψίζεται στην φράση «είτε κλείσει η αξιολόγηση είτε όχι, ελάχιστα πράγματα θα μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να αλλάξει στην ελληνική οικονομία». Ο πρωθυπουργός, εκτιμούν στη ΝΔ, δεν μπορεί και δεν έχει την αίσθηση της επίδρασης του παράγοντα «χρόνος» στην οικονομία, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση.

Είναι κάτι που τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά το ραντεβού που είχε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στη Φώφη Γεννηματά και που αναμένεται να επαναλάβει και κατά τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς μέσα στην εβδομάδα, αύριο με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και την Πέμπτη με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Με τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να ενισχύσει την εικόνα της κυβερνητικής απομόνωσης, σε αντίθεση με την προσπάθεια συνεννόησης των υπόλοιπων δυνάμεων του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου». Στη ΝΔ κάνουν λόγο για «αυτονόητη πρωτοβουλία» του προέδρου του κόμματος σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο, προσθέτοντας ότι, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, θα έπρεπε τέτοιες συναντήσεις να αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Θέματα καθημερινότητας

Κινούμενοι, εξάλλου, στη γραμμή που τους έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι τομεάρχες της ΝΔ συνέχισαν κατά τα τελευταία 24ωρα την εκτόξευση πυρών κατά των αρμόδιων υπουργών για θέματα καθημερινότητας του πολίτη. «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε και να απομακρυνθούμε από την κοινωνία», φέρεται να τόνισε σε πρόσφατη κλειστή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες και πρώτος απ’ όλους ο ίδιος φροντίζει να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, μέσω των δημόσιων παρεμβάσεών του αλλά και των στοχευμένων επισκέψεών του σε όλη την Επικράτεια. 

Στο πλαίσιο αυτό, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως παρενέβη με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τα νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, η Ντόρα Μπακογιάννη για την έλλειψη ελέγχου στα καύσιμα, ο Βασίλης Οικονόμου για τη λίστα χειρουργείων στα νοσοκομεία, καθώς και ο Νότης Μηταράκης για την οργάνωση και λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Την Πέμπτη, αμέσως μετά το τετ α τετ που θα έχει με τον κ. Κουτσούμπα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, για τρίτη μάλιστα φορά από τότε που ανέλαβε πρόεδρος της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο ταξίδι θα έχει καθαρά ιδιωτικό χαρακτήρα και συγκεκριμένα οικογενειακό, αφού στις ΗΠΑ σπουδάζουν τα τελευταία χρόνια δύο από τα τρία παιδιά του κ. Μητσοτάκη και το Πάσχα δεν θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα. Η επιστροφή του στην Ελλάδα προορίζεται για τη Μεγάλη Τρίτη.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v