Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκληση και… αναβολή της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχικώς ορίσθηκε συνεδρίαση «πάνω» στο Euro Working Group και ακυρώθηκε αμέσως μετά.

Σύγκληση και… αναβολή της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε επισήμως το πρωί, αλλά αναβλήθηκε, επίσης επισήμως, μισή ώρα αργότερα.

Αιτιολογία για την αναβολή δεν δόθηκε, ενώ αρμόδια στελέχη της Κουμουνδούρου την αποδίδουν σε προσωπικά κωλύματα μελών του οργάνου, επειδή «ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή».

Ανεπισήμως, η αποψινή συνεδρίαση ήταν εξαρχής λάθος επιλογή, καθώς τις ίδιες ώρες θα βρίσκεται σε εξέλιξη το Euro Working Group, για να διαπιστώσει εάν κλείνει ή όχι η τεχνική συμφωνία.

«Ναι μεν στο EwG μετέχει ο Γιώργος Χουλιαράκης, αλλά είναι προφανές ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα μπορούσε να ήταν "κλεισμένος" στην Πολιτική Γραμματεία, καθώς οι συνεννοήσεις των δύο ανδρών σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι συνεχείς και άμεσες».

Επί της ουσίας, προϋπόθεση για την τελική ενημέρωση της ηγεσίας του κόμματος από τον κ. Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρα είναι το «σήμα» που θα στείλει το EwG για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση.

Πόσο μάλλον που η λεγόμενη «ουρά» που απέμεινε στη διαπραγμάτευση αποδεικνύεται (πάλι...) πολύ δύσπεπτη. Οι πληροφορίες εμφανίζουν το ΔΝΤ να σκληραίνει τη στάση του σε βασικά σημεία, όπως ο χρόνος έναρξης της μείωσης των συντάξεων, «κατά την προσφιλή τακτική του στο παρά ένα μίας συμφωνίας», όπως αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, πιθανότατα το Σάββατο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v