Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κανιβαλίζει τη χώρα

«Ο Αλ. Τσίπρας και η παρέα του είναι ανίκανοι, όταν δεν είναι ψεύτες», τόνισε. Τα μέτρα είναι δικά τους, «ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές». Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με «ψευτοπαλικαρισμούς».

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κανιβαλίζει τη χώρα

«Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Όπως είπε, η κυβέρνηση εμφανίστηκε να πανηγυρίζει για μια συμφωνία που θα έφερνε το τέλος της λιτότητας. Λίγες εβδομάδες μετά, αποδεικνύεται το αίσχος της κοροϊδίας. Δεν ξέρουμε πότε θα κλείσει η συμφωνία, δεν έχουμε τίποτα για το χρέος και το QE.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κυβέρνηση κανιβαλίζει τη χώρα». Ένα χρόνο μετά έχουμε περισσότερα μέτρα, με αύξηση φόρων και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

«Ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του είναι ανίκανοι, όταν δεν είναι ψεύτες», τόνισε.

Χωρίς μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές έρχονται και ζητούν επιπλέον μέτρα, που πάνε πέρα από το τέλος του προγράμματος. Δεν θα ήταν απαραίτητα, αν δεν υπήρχε αυτή η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι στήνεται ένας νέος εκβιασμός των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων. «Ας το ξεχάσουν». Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων, επανέλαβε. «Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε κανενός δεκανίκι».

«Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές. Το δίλημμα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας», τόνισε.

Δεν σαμποτάρουμε

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις επαφές του στο εξωτερικό ζητά να σταματήσει η συζήτηση για το Grexit και δεν σαμποτάρει τις επενδύσεις. 

Εκτίμησε ότι ακόμα και αν κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα θα «σέρνεται», γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει τη «δύσκολη δουλειά». Αυτό δεν είναι στάση εθνικής ευθύνης, δεν ταιριάζει στην ιστορία της παράταξης, τόνισε.

Το τρίγωνο της κυβέρνησης ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει μια φτωχοποιημένη κοινωνία, εξαρτώμενη από ένα κομματικό κράτος. Μια κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να περάσει γρήγορα πολλά νομοσχέδια, για να αποσυμπιεστεί το πιεσμένο ελατήριο της οικονομίας. 

Το σχέδιο της ΝΔ αναλύεται σε ένα τρίγωνο:

* Το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και στοχευμένη μείωση κρατικών δαπανών. Βασικό στοιχείο είναι να πειστούν οι δανειστές για μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. Ως κυβέρνηση θα το διεκδικήσουμε, τόνισε.

* Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην ανάπτυξη χωρίς ισχυρές τράπεζες. Χρειάζεται γενναία μείωση των κόκκινων δανείων.

* Μεγάλες αλλαγές στο κράτος και γύρω από αυτό. Χρειάζεται πραγματική επανάσταση, με μείωση γραφειοκρατίας, αξιολόγηση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα ελληνοτουρκικά

Δυστυχώς, η ένταση έχει επανέλθει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα πάντα επιδιώκει καλές σχέσεις με τη γείτονα αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας. Χρειάζεται ψυχραιμία και σοβαρότητα. Τα εθνικά θέματα δεν σηκώνουν ψευτοπαλικαρισμούς.

Η εξωτερική πολιτική χρειάζεται συγκεκριμένη στρατηγική. Να ξέρεις πού πας και τι θέλεις να κάνεις. Κυρίως η υπεύθυνη εξωτερική πολιτική δεν ασκείται για εσωτερική κατανάλωση, όπως μας δίδαξε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v