Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντικαταστάθηκε ένας εκ των τριών δικαστών στη δίκη της Siemens

Μετά την αντικατάσταση του μέλους του δικαστηρίου, η σημερινή διαδικασία προχώρησε με τις νομιμοποιήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και την παράσταση πολιτικής αγωγής. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Μαρτίου.

Αντικαταστάθηκε ένας εκ των τριών δικαστών στη δίκη της Siemens

Την αντικατάσταση ενός εκ των τριών δικαστών στη δίκη της Siemens, λόγω κωλύματος, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Μετά την αντικατάσταση του μέλους του δικαστηρίου, η σημερινή διαδικασία προχώρησε με τις νομιμοποιήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και την παράσταση πολιτικής αγωγής.

Την πρόθεση να παρασταθούν ως πολιτικώς ενάγοντες δήλωσαν εκ νέου σήμερα ο ΟΤΕ, το Δημόσιο αλλά και το υπό σύσταση Σωματείο "Δικαιοσύνη για όλους", που εκπροσωπείται από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μονοπώλησε τη σημερινή διαδικασία καθώς επί δύο ώρες αγόρευε χαρακτηρίζοντας την υπόθεση της Siemens για ακόμη μία φορά ως «σκάνδαλο των σκανδάλων».

«Το γεγονός και μόνο ότι η δίκη ξεκινά 19 χρόνια μετά την πράξη πείθει ότι δεν έχει λειτουργήσει ούτε το κράτος, ούτε η Βουλή, ούτε η Δικαιοσύνη. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστεί πρόβλημα στη συνέχεια. Πρέπει η δίκη αυτή, "το σκάνδαλο των σκανδάλων", να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης».

Η ίδια κατήγγειλε και την κυβέρνηση Τσίπρα καθώς «εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, ο οποίος ζημίωσε το Δημόσιο».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να μαγνητοσκοπείται και να ηχογραφείται η ακροαματική διαδικασία. Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να λάβει αντίγραφα των αποφάσεων για την εξαίρεση του μέλους του δικαστηρίου, αίτημα το οποίο απερρίφθη.

Όπως της επεσήμανε ο πρόεδρος της έδρας, η διαδικασία των δικαστικών συμβουλίων δεν είναι δημόσια και τα σχετικά έγγραφα μπορούν να λάβουν μόνο οι διάδικοι. Η κ. Κωνσταντοπούλου θα είναι εκ των διαδίκων μόνο εφόσον το δικαστήριο δεχτεί την παράσταση πολιτικής αγωγής της «Δικαιοσύνης για όλους».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v