Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνύματα Μητσοτάκη σε τομεάρχες και κυβέρνηση

Συνεδριάζει σήμερα η «σκιώδης κυβέρνηση» της ΝΔ. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», καταγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Άνοιγμα» Γεωργιάδη στο ΠΑΣΟΚ και αιχμές Βλάχου στον... Γεωργιάδη.

Μηνύματα Μητσοτάκη σε τομεάρχες και κυβέρνηση

Στη σκιά του διαφαινόμενου αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή συνεδρίαση της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ, ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

Πέρα των εσωκομματικών μηνυμάτων που αναμένεται να εκπέμψει, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ολιγόλεπτη εισήγησή του προς τους γαλάζιους τομεάρχες, θα επικρίνει τον πρωθυπουργό για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης η οποία- όπως θα πει- προμηνύει νέα σκληρά μέτρα, ενώ θα τονίσει εκ νέου ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει κοινοβουλευτικά το επερχόμενο δημοσιονομικό πακέτο, παρά μόνο ίσως κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές. Η κυβέρνηση, θα υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «αποδεδειγμένα έχει δείξει ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» και στο πλαίσιο αυτό αποσυνδέει -βάσει της στρατηγικής του τελευταίου διαστήματος- τις εκλογές από την αξιολόγηση.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι οι φόβοι τους για μια επανάληψη της διαπραγμάτευσης του 2015 επιβεβαιώνονται, με θύματα όσους ανήκουν στην λεγόμενη μεσαία τάξη, που «διαλύεται από την υπερφορολόγηση, όπως και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τον κόσμο της υγιούς επιχειρηματικότητας». Και τα πρόσθετα βάρη που έρχονται, εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, «δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την παιδεία, την ασφάλεια, την υγεία και τους λοιπούς τομείς της καθημερινότητας».  

Νέα συνεργασία

Βλέποντας εξάλλου την επόμενη μέρα, τα στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν τα «ανοίγματα» σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, με φόντο την μετεκλογική συνεργασία και τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση για νέα συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. « Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση για να έχει μέλλον και προοπτική. Σε μία τέτοια εθνική προσπάθεια, δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα μείνει αμέτοχο. Όπως μπορέσαμε να συνεργαστούμε στο παρελθόν, έτσι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε και στο μέλλον για το καλό του τόπου», σημείωσε.

Τον κ. Γεωργιάδη από την άλλη, στοχοποίησε ένα «καραμανλικό» στέλεχος, ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Βλάχος, με αφορμή την πρόσφατη δήλωσή του για προσφυγή στις κάλπες πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης: «Η διατύπωση των θέσεών του αποτελούσαν προσωπική του επιλογή γι' αυτό και ανασκευάστηκαν. Τώρα, αν ένας θεσμικός παράγων μπορεί να έχει προσωπικές απόψεις, ας το κρίνει ο πρόεδρος του κόμματος», ανέφερε με νόημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v