Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο νέα αδικήματα «φορτώνει» στους 8 αξιωματικούς η Αγκυρα

Στο νέο αίτημα έκδοσης το οποίο βρίσκεται στο ΥΠΕΞ και προσεχώς αναμένεται να διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της "απόπειρας κατάλυσης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης" και της "πρόκλησης ζημιάς στη δημόσια περιουσία".

Δύο νέα αδικήματα «φορτώνει» στους 8 αξιωματικούς η Αγκυρα

Δύο νέα αδικήματα περιλαμβάνει το νέο, δεύτερο κατά σειρά, αίτημα έκδοσης που απέστειλε η Τουρκία για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Επιχειρώντας να θεμελιώσουν βασιμότητα οι τουρκικές αρχές προσέθεσαν δύο ακόμη αδικήματα στα όσα καταλογίζουν στους εκζητούμενους αξιωματούχους, ενώ στο νέο αίτημα διαβεβαιώνουν ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη.

Ειδικότερα, στο αίτημα έκδοσης το οποίο βρίσκεται στο ΥΠΕΞ και προσεχώς αναμένεται να διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω περιλαμβάνονται πέραν των πρώτων τεσσάρων αδικημάτων και αυτά της "απόπειρας κατάλυσης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης" και της "πρόκλησης ζημιάς στη δημόσια περιουσία". Ως προς το αδίκημα της αρπαγής ελικοπτέρου, αυτό μετατράπηκε σε λεηλασία από κοινού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως νομικές πηγές εκτιμούν ότι και το δεύτερο αίτημα έκδοσης δεν πρόκειται να έχει τύχη καθώς ο Άρειος Πάγος, με την προηγούμενη απόφαση που εξέδωσε, αρνείται να ικανοποιήσει το τουρκικό αίτημα, με το σκεπτικό ότι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματούχοι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v