Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολιτική λύση στην αξιολόγηση βλέπει ο Παπαδημητρίου

Πολιτική ώθηση ενόψει Eurogroup διαβλέπει ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως στοχεύει σε τήρηση της συμφωνίας.

Πολιτική λύση στην αξιολόγηση βλέπει ο Παπαδημητρίου

Την εκτίμησή του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με πολιτική λύση εξέφρασε πριν από λίγο, στο περιθώριο εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει αν διαβλέπει μια πολιτική ώθηση ενόψει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε πως «ναι», ενώ στο ερώτημα αν υπάρχουν κάποιοι που τορπιλίζουν τη συμφωνία, σημείωσε: «Δεν ξέρω αν κάποιοι δεν θέλουν πολιτική συμφωνία, νομίζω όμως πως όχι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχει γίνει η απαραίτητη δουλειά για να κλείσει η συμφωνία και ότι οι θεσμοί θα πρέπει να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας.

«Τίποτα πέραν αυτού», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως στοχεύει στην τήρηση της συμφωνίας. Ωστόσο, η συμφωνία, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι και κοινωνικά βιώσιμη, σημείωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v