Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η Θάνου για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για δικαστικούς

Θα συγκαλέσει εκ νέου ολομέλεια του Αρειου Πάγου για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, σημείωσε η Β. Θάνου παρά τις δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης περί αντισυνταγματικότητας.

Επιμένει η Θάνου για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για δικαστικούς

Την πρόθεση της να ορίσει άμεσα νέα ημερομηνία για τη σύγκληση της ολομέλειας του Άρειου Πάγου εξέφρασε κατά την κοπή της πίτας στο εφετείο Αθηνών η πρόεδρος του Άρειου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Η κ. Θάνου επεσήμανε ότι μόλις είναι έτοιμη η εισήγηση της αντιπροέδρου Ειρήνης Κιουρτσόγλου θα συγκαλέσει εκ νέου ολομέλεια προκειμένου να αποφανθεί για το θέμα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών. 

Σημειώνεται ότι εχθές, ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επανέλαβε ότι οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών είναι αντισυνταγματικές. «Είπα και τόνισα ότι η αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης μπορεί να γίνει μόνο μέσω της Συνταγματικής αναθεώρησης", δήλωσε ο υπουργός σημειώνοντας ότι ο "πόλεμος ανακοινώσεων" που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες " δίνει μία εικόνα εμφυλίου πολέμου εντός της Δικαιοσύνης στην κοινωνία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v