Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Το μεγαλύτερο θύμα Τσίπρα-Καμμένου η μέση οικογένεια

«Ψέματα, ανικανότητα, φόροι», περιγράφουν το κυβερνητικό έργο. Μαύρη επέτειος η συμπλήρωση των δυο χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολιτική αλλαγή για να μπει τέλος στον εθνικό εφιάλτη. Ο Αλ. Τσίπρας παίζει καθυστερήσεις και «τη χώρα στα ζάρια» με την αξιολόγηση.

Μητσοτάκης: Το μεγαλύτερο θύμα Τσίπρα-Καμμένου η μέση οικογένεια

Μετωπική επίθεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επέτειο των δύο χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, έκανε λόγο για τα δύο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο απολογισμός είναι θλιβερός και η ήττα της χώρας καθολική. «Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να είναι σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2014. Η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτα όρθιο», τόνισε.

«Βγαίναμε από την κρίση και επί ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψαμε στην ύφεση. Μειώναμε σταδιακά τους φόρους και αυξάνονται και πάλι. Μειώναμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου και αυξάνονται ξανά», υπογράμμισε.

«Μειώνεται η ανταγωνιστικότητα, αυξάνονται τα λουκέτα. Υποσχέθηκαν ελπίδα και έφεραν κοινωνική κατάθλιψη. Υποσχέθηκαν διαφάνεια και στήνουν νέο σκηνικό διαπλοκής. Υποσχέθηκαν αξιοκρατία και στήνουν νέο κοινωνικό κράτος».  

«Ηλθε η ώρα να βάλουμε τέλος στον εθνικό εφιάλτη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Οι αυξήσεις φόρων πλήττουν κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους. Η υποβάθμιση των σχολείων πλήττει τη μέση οικογένεια, αυτή που πλήττεται και από την κατάσταση στην υγεία. Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια πλήττει τους παραγωγούς αγρότες, επεσήμανε. 

«Ποιοι πλήττονται από την αύξηση της εγκληματικότητας; Μόνο τα βόρεια προάστια;» αναρωτήθηκε, συνεχίζοντας ότι «η πολιτική Τσίπρα-Καμμένου διεύρυνε τις ανισότητες και κάποιοι γιορτάζουν τη "μαύρη επέτειο" των δύο χρόνων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». 

Μίλησε για μανδαρίνους που δρουν παρασιτικά στο κράτος και τόνισε ότι κάθε μέρα που περνά, η οικονομία εξασθενεί. Η ζημιά δεν αποτυπώνεται μόνο στην οικονομική πραγματικότητα. Η Ελλάδα πρόβαλε στον υπόλοιπο κόσμο τον χειρότερο εαυτό της. Η προσπάθεια για πρόοδο έγινε ρετσινιά και το ψέμα αποενοχοποιήθηκε, ενώ η κοινωνία δηλητηριάστηκε από την έκπτωση όλων των αξιών.

Ηρθε η ώρα να μπει τέλος στον εθνικό εφιάλτη. Η σημερινή μιζέρια είναι μια θλιβερή παρένθεση, τόνισε ο επικεφαλής της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από τον μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων. Οι πολίτες απαιτούν από τους πολιτικούς να πουν την αλήθεια. Οι σειρήνες του λαϊκισμού έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Αυτά κατέρρευσαν αλλά μέχρι να γίνει αυτό, ο λογαριασμός αυξήθηκε. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δισ. και επέβαλαν φόρους 9 δισ., που ήταν περισσότεροι απ’ όσο χρειαζόταν και τώρα πανηγυρίζουν για την υπεραπόδοση των στόχων.

«Ψέματα, ανικανότητα, φόροι». Αυτές οι τρεις λέξεις περιγράφουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπογράμμισε.

 Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στο κομμάτι των ιδιωτικοποιήσεων και μίλησε για μεθοδεύσεις που έχουν απολέσει τη νομιμοποίηση που κάποτε είχαν. «Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά» και αυτό οι πολίτες το καταλαβαίνουν. Μόνο αν γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους.

Όπως είπε, η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση ικανή να προωθήσει εμπροσθοβαρώς μεταρρυθμίσεις. Μια κυβέρνηση με την οποία θα συστρατευτούν όσοι θέλουν επιστροφή στην κανονικότητα. Μίλησε για μια Νέα Δημοκρατία (όχι το κόμμα) που πρέπει να αναδειχτεί μετά την περίοδο που προηγήθηκε.

Η αξιολόγηση

Το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης είναι απαραίτητο για να έχουμε πρόσβαση στο QE αλλά και για να μη βρεθούμε τον Ιούνιο με πιθανό πιστωτικό γεγονός. Λυπάμαι που το λέω αλλά ζούμε ημέρες 2015.
Ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας τορπιλίζει την αξιολόγηση του δικού του Μνημονίου, όπως το 2014 τορπίλισε την πέμπτη αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση δίνει δικαίωμα στους πιστωτές να ζητούν πράγματα που πάνε πέρα από το πρόγραμμα και σε ακραίες φωνές να φέρνουν από την πίσω πόρτα τη συζήτηση για το Grexit.

«Αρκετά με τα παιχνίδια των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κανείς δεν καταλαβαίνει σήμερα τι διαπραγματεύεται ο Αλέξης Τσίπρας. Οσο καθυστερούμε, χάνουμε ευκαιρίες ανάπτυξης. Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι ανερμάτιστες. Από τη μια, συμβιβάζεται με όλα και από την άλλη, κυριαρχεί την πεποίθηση ότι οι εταίροι θέλουν το κακό μας.

Ο Αλ. Τσίπρας παίζει καθυστερήσεις. Για άλλη μια φορά παίζει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια. Τον απασχολεί μόνο η παραμονή στην εξουσία. Εκτίμησε ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα δεχτεί τα πάντα αλλά χρειάζεται χρόνο για να πείσει τα στελέχη του. Εκτός αν θέλει να σκηνοθετήσει μια σύγκρουση, για να οδηγήσει σε εκλογές με τεχνικά διλήμματα.

Εμείς λέμε: αφού δεν μπορεί, να κάνει στην άκρη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους Ελληνες λέγοντας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Η αποτυχία του Τσίπρα δεν είναι αποτυχία της Ελλάδος. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από θριάμβους που διαδέχτηκαν καταστροφές. Η Ελλάδα θα σηκώσει και πάλι κεφάλι με σχέδιο, με σκληρή δουλειά και τη δύναμη της αλήθειας.

«Δεν θα δώσω δικαίωμα σε κανένα την επομένη των εκλογών να πει ότι τον κορόιδεψα για να πάρω την ψήφο του», τόνισε.

Είμαστε έτοιμοι όχι μόνο για να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε καλά. Να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις του μέτρου και του ορθού λόγου. Αυτή ήταν η εντολή που πήραμε τον περασμένο Ιανουάριο: να αφήσουμε το χθες και να φτιάξουμε την παράταξη που θα ενώνει και δεν θα διχάζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε όσους δεν ψήφισαν ποτέ στο παρελθόν τη ΝΔ. Ζητώ να μετρήσετε την αξιοπιστία των προτάσεών μας. Να συγκρίνετε τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας με τα ψέματα κάποιων άλλων.

Οι πόρτες μας είναι ανοικτές. Σας θέλουμε κοντά μας. Μακριά από εμάς κάθε ίχνος ρεβανσισμού, τόνισε.
Ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε για τη δυνατότητα να δημιουργούνται 120.000 θέσεις εργασίας τον χρόνο, θέσεις πλήρους απασχόλησης, όπως τόνισε. Σημείωσε ότι χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

 

* Δείτε όλη την ομιλία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v