Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάλλεται επ' αόριστον η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Θάνου, ως λόγο αναβολής της αυριανής συνεδρίασης της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, επικαλείται ότι δεν είναι έτοιμη η αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου που ορίστηκε εισηγήτρια.

Αναβάλλεται επ αόριστον η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ενημέρωσε τους αρεοπαγίτες ότι θα αναβληθεί επ' αόριστον η αυριανή Διοικητική Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία θα συνεδρίαζε προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Θάνου ως λόγο αναβολής της αυριανής συνεδρίασης της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου επικαλείται ότι δεν είναι έτοιμη η αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου που είχε οριστεί από την κ. Θάνου εισηγήτρια της υπόθεσης.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά σήμερα το απόγευμα στις 4:00 «τον Άρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου».

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κοντονής είχε δηλώσει χθες σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών. Κατά της νομοθέτησης της παράτασης έχουν ταχθεί δικαστικές ενώσεις και συνταγματολόγοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v