Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Επιχείρηση αποδόμησης των δεσμεύσεων Τσίπρα

Πώς σχολιάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Οι συνταξιούχοι, οι νησιώτες και το προσφυγικό. Στις Βρυξέλλες ο Κυρ. Μητσοτάκης, με αίτημα την αλλαγή πολιτικής.

ΝΔ: Επιχείρηση αποδόμησης των δεσμεύσεων Τσίπρα

Ως «προεκλογικά πυροτεχνήματα» χαρακτηρίζουν στη ΝΔ τις τελευταίες δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη εβδομάδα, με τις εξαγγελίες για τους συνταξιούχους και χθες αυτές για τους νησιώτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός κάνει μεν ό,τι μπορεί για να παραμείνει στην «καρέκλα» του, ανεξαρτήτως του κόστους για τη χώρα, ωστόσο σύρεται προς την έξοδο «εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά του», ως φυσική εξέλιξη της εφαρμοζόμενης πολιτικής του και της «πλήρους αναξιοπιστίας του».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πολλά θα κριθούν από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, όμως ο πρωθυπουργός κάνει ό,τι μπορεί για να προετοιμάσει το έδαφος για πιθανή αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου. Και η προετοιμασία αυτή συνδέεται προφανώς και με τις συγκεκριμένες παροχές, έστω εξαπατώντας τους πολίτες».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια αποδόμησης των εν λόγω παροχών του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρώντας να πείσει τους πολίτες ότι πρόκειται για επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρα-ασπιρίνη, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα από τη ρίζα του. Έτσι, χθες, από την οδό Πειραιώς εκδόθηκαν δύο ανακοινώσεις, η πρώτη αναφορικά με τους συνταξιούχους (μολονότι θα ψηφίσει τη σχετική διάταξη) και η δεύτερη για τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού από τη Νίσυρο. 

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά να δει τις επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ας επισκεφθεί και τη Λέσβο και τη Χίο, όπου ξεχειλίζει η οργή για την κυβερνητική ανικανότητα», ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ζητώντας για μία ακόμη φορά εκλογές, ως τη μόνη λύση στο πρόβλημα του τόπου. «Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γκρεμίζει και τα τελευταία τοτέμ της Μεταπολίτευσης», τόνισε.

Οι θέσεις της ΝΔ

Η Ελλάδα του Δεκεμβρίου του 2016, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι σε χειρότερο σημείο από την Ελλάδα του Δεκεμβρίου του 2014, ενώ και πάλι επέρριψε ένα μέρος των ευθυνών και στους δανειστές. «Υπέδειξαν και ανέχτηκαν και εκείνοι τον δρόμο της υπερφορολόγησης αντί αυτού των περικοπών δαπανών, ειδικά στο πρώτο Μνημόνιο. Αποτέλεσμα, η ύφεση της πρώτης διετίας να είναι πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Το λάθος τους αυτό θα πρέπει να διδάξει και τους ίδιους», σημείωσε ενώ προετοιμάζεται για τη διήμερη παρουσία του στις Βρυξέλλες, σήμερα και αύριο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Την τελευταία στιγμή, η ατζέντα των συναντήσεων του προέδρου της ΝΔ στη βελγική πρωτεύουσα διευρύνθηκε, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κλειστεί τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ, τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις  και τον επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιερ Μοσκοβισί. Επίσης, έστω για λίγο και εκτός προγράμματος αναμένεται να δει τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ προσπάθειες γίνονται για συνάντηση και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα επαναλάβει στους συνομιλητές του την ανάγκη αλλαγής του μείγματος πολιτικής, καθώς και τις βασικές θέσεις της ΝΔ, οι οποίες συνοψίζονται στο τρίπτυχο «μείωση φόρων και δαπανών, αποκατάσταση της ρευστότητας και προσέλκυση των επενδύσεων για έξοδο από την κρίση». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v