Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντονής: Σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε τον κ. Σακελλαρίου οτι «η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους , είτε όχι ακόμη και αν αυτές αφορούν συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή».

Κοντονής: Σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, η κρίση του οποίου εκκρεμεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, απασχόλησε την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε τον κ. Σακελλαρίου ότι «η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους , είτε όχι ακόμη και αν αυτές αφορούν συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή».

«Έγινε αναλυτική συζήτηση των προβλημάτων και προτάθηκαν λύσεις. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι, ακόμη κι αν αυτές αφορούν τη συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή», δήλωσε ο κ. Κοντονής και κατέληξε:

«Πάνω σε αυτή τη βάση υπήρξε αναλυτική συζήτηση με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική θα συνεχιστεί αδιατάραχτη στο μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v