Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδοση τριών αξιωματικών στην Τουρκία αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Σε βάρος των τριών αξιωματικών εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και ζητήθηκε η έκδοσή τους από τις τουρκικές αρχές. Εκκρεμεί η απόφαση για δύο ακόμη αξιωματικούς. Εφεση άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών στη χθεσινή απόφαση να μην εκδοθούν ακόμη τρεις.

Εκδοση τριών αξιωματικών στην Τουρκία αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Την έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών (από τους οκτώ συνολικά) που ήρθαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Σε βάρος των τριών Τούρκων αξιωματικών εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και ζητήθηκε η έκδοσή τους από τις τουρκικές αρχές.

Το αίτημα έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών παρά το γεγονός ότι μόλις χθες εκδόθηκε διαφορετική κρίση για τρεις άλλους συναδέλφους τους, που επίσης ζητούνται από τις τουρκικές αρχές.

Oι τρεις αξιωματικοί κατηγορούνται για τρία από τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία ζητήθηκε η έκδοσή τους. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου άσκησαν έφεση και παραμένουν κρατούμενοι.

Σημειώνεται ότι αίτημα έκδοσης εκκρεμεί για ακόμα δύο Τούρκους αξιωματικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς τη χθεσινή αθωωτική απόφαση που αφορούσε τους πρώτους τρεις Τούρκους, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών άσκησε έφεση κρίνοντας ότι είναι εσφαλμένη, με αποτέλεσμα το θέμα να κριθεί εκ νέου και οριστικά από το Β' τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ανώτατο δικαστήριο θα πρέπει τις οκτώ επόμενες ημέρες να έχει εκδώσει οριστική και αμετάκλητη απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v