Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελλάδα δεν εκδίδει τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Οι τρεις αξιωματικοί υποστήριξαν πως αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών κινδυνεύει η ζωή τους. Παράλληλα ανέφεραν ότι στη γειτονική χώρα δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Η αντίδραση της Άγκυρας.

Η Ελλάδα δεν εκδίδει τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Να μην εκδοθούν στην Τουρκία και να απορριφθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για τους τρείς από τους οκτώ συνολικά Τούρκους στρατιωτικούς, που είχαν φθάσει στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα στη γείτονα το περασμένο καλοκαίρι.

Για τους τρεις που εκδικάστηκε σήμερα το αίτημα των τουρκικών αρχών το δικαστήριο απoφάσισε την μη έκδοση τους στην Τουρκία δεχόμενο τα επιχειρήματα που προέβαλαν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης οι τρεις εκζητούμενοι.

Και οι τρεις υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών κινδυνεύει η ζωή τους καθώς ανέφεραν ότι στη γειτονική χώρα δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους ενώ πρόσθεσαν ότι είναι βέβαιον ότι θα υποστούν βασανιστήρια και αντιμετώπιση που δεν συνάδει με τη νομιμότητα.

Υπέρ της μη έκδοσής τους τάχθηκε και η αρμόδια εισαγγελέας.

Η αντίδραση της Άγκυρας

Άμεση ήταν αντίδραση της Άγκυρας στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σχετικά με την μη έκδοση των τριών αξιωματικών

«Η Ελλάδα είναι σύμμαχος με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ. Αναμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να εκδώσει τα μέλη του κινήματος του Γκιουλέν και να επιστρέψουν στην Τουρκία» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ.

Όπως είπε, η Αθήνα θα έπρεπε να δείξει συμμαχική αλληλεγγύη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v