Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα ψηφίσει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»

Η στάση μας δεν καθορίζεται από τη θέση Καμμένου, ο κάθε ένας ηγέτης να ανοίξει τα χαρτιά του και να μη ρωτάει τι θέλει ο άλλος, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Στραβελάκη.

  • Real.gr
Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα ψηφίσει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, αναφέρθηκε στο Σκοπιανό στέλνοντας το μήνυμα πως απαιτείται «εθνική συνεννόηση και το πρώτο βήμα για την εθνική συνεννόηση είναι ο κάθε ένας ηγέτης να ανοίξει τα χαρτιά του. Να μη ρωτάει τι θέλει ο άλλος. Να λέει, εγώ θέλω αυτό. Όπως ξέρετε, εγώ βγήκα πολύ νωρίς και είπα την άποψή μου για μία σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”. Είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας να λες σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει μία ονομασία σε αυτό το κράτος χωρίς καμία αναφορά στη λέξη “Μακεδονία”. Παράλληλα, με το να αφήσουν οι Σκοπιανοί, όπως έχω πει, τους αλυτρωτισμούς και να διορθώσουν τα σχολικά τους βιβλία».

«Δεν καθορίζω τη στάση μου και δεν μπήκα στην πολιτική για να καθορίζω τη στάση μου από τις αντιδράσεις του οποιουδήποτε κ. Καμμένου. Άρα, η δική μας απόφαση, η απόφαση του Ποταμιού, είναι ότι θα στοιχηθούμε σε μία ψηφοφορία με βάση τη δική μας εθνική θέση», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του κόμματος, απαντώντας στο ερώτημα αν θα ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία, ανεξάρτητα εάν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ο ίδιος τόνισε ότι «εμείς δεν θέλουμε να αναβληθεί κάθε εξέλιξη λέγοντας ότι κερδίζουμε, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου λέει ότι χάνουμε από αυτή την καθυστέρηση. Η Ελλάδα πρέπει να λύσει σήμερα μερικά προβλήματα και δεν νομίζω ότι κάθε φορά πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από την πλάτη του αντιπάλου, λέγοντας ότι σε μία δεύτερη πολιτική παρουσία θα βρούμε μία καλύτερη ευκαιρία να λύσουμε τα προβλήματα. Γιατί αυτή η ευκαιρία μπορεί να μην έρθει ποτέ για τους Ελληνες».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v