Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απάτη από 2 εταιρίες με προμήθειες αναλώσιμων σε νοσοκομεία

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο εταιρείες που προμηθεύουν ιατρικά υλικά δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Σε βάρος των υπευθύνων τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Απάτη από 2 εταιρίες με προμήθειες αναλώσιμων σε νοσοκομεία

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απάτη κατέληξε μία ακόμη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που αφορά υπόθεση διαφθοράς στο χώρο της Υγείας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο εταιρείες που προμηθεύουν ιατρικά υλικά δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σε βάρος των υπευθύνων τους ασκήθηκε ποινική δίωξη καθώς , όπως προέκυψε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας πουλούσαν υπερκοστολογημένα υλικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που συνέταξαν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Σέβης οι εταιρείες αγόραζαν υλικά , όπως πχ. βηματοδότες, σε χαμηλή τιμή, στην συνέχεια όμως εμφάνιζαν τα υλικά ως είδη που είχαν προμηθευτεί από κυπριακές εταιρείες, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος τους.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, οι δύο εταιρείες φέρονται να είχαν ιδρύσει συνδεδεμένες εταιρείες με έδρα την Κύπρο. Η υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί σε ανακριτή ο οποίος προσεχώς θα καλέσει τους υπεύθυνους των δύο εταιρειών προς απολογία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v