Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική:”Βuy2” η UBS,”sell” η Merrill Lynch (upd)

Την τιμή-στόχο των 37 ευρώ και τη σύσταση ”buy2” επαναδιατυπώνει η UBS για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Απριλίου. Η τιμή-στόχος βασίζεται στην εκτίμηση ότι η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται 13 φορές τα (αναπροσαρμοσμένα) εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

Εμπορική:”Βuy2” η UBS,”sell” η Merrill Lynch (upd)
Την τιμή-στόχο των 37 ευρώ και τη σύσταση ”buy2” επαναδιατυπώνει η UBS για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η UBS, η προαναφερθείσα τιμή-στόχος βασίζεται στην εκτίμηση ότι η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται 13 φορές τα (αναπροσαρμοσμένα) προβλεπόμενα κέρδη του 2008.

Αναφερόμενη στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εμπορική Τράπεζα για το 2005, η UBS σημειώνει πως τα καθαρά κέρδη ήταν χαμηλότερα των προβλέψεών της (ύψους 97 εκατ. ευρώ).

Επισημαίνει, όμως, πως αν αναπροσαρμόσουμε τα καθαρά κέρδη με βάση ορισμένους παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με τις μη τραπεζικές δραστηριότητες του ομίλου, αλλά και με τους φόρους των προηγουμένων ετών, τότε τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώνονται στα 103 εκατ. ευρώ, 6,5% υψηλότερα των εκτιμήσεών της.

Επίσης, αναφέρει πως σημαντικό σημείο των αποτελεσμάτων χρήσης της Εμπορικής αποτελεί η βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία που κατέγραψε ο όμιλος.

Σημειώνει ταυτόχρονα πως η διαδικασία αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Εμπορική, αλλά και η ”ισχύς” των θυγατρικών της θα ενισχύσουν την πορεία της μετοχής της τράπεζας.

Εν τω μεταξύ, σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Απριλίου με αφορμή τα αποτελέσματα έτους της Εμπορικής Τράπεζας και τίτλο: ”Απογοητευτική ολοκλήρωση του έτους”, η Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση sell για την Εμπορική, αναφέροντας ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν 23% χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της.

Ως εκ τούτου, η Merrill Lynch χαμηλώνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή για το 2006 και το 2007 κατά 5%, διατηρώντας τη σύσταση sell με θεωρητική δίκαιη τιμή (TFV) στα 25 ευρώ.

Η μετοχή της Εμπορικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής (31 Μαρτίου) στα 27,60 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v