Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Στα 30 ευρώ η τιμή-στόχος από JP Morgan

Στα 30 από 25 ευρώ αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εμπορικής η JP Morgan, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters. Αδύναμα και απογοητευτικά τα αποτελέσματα λέει η HSBC. Πώς σχολιάζουν Σίγμα, Π&Κ και Alpha Finance.

Εμπορική: Στα 30 ευρώ η τιμή-στόχος από JP Morgan
Στα 30 από 25 ευρώ αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εμπορικής η JP Morgan, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

”Αδύναμα” και ”απογοητευτικά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εμπορικής η HSBC σε flash note της, όπου επισημαίνει την κατά 16% χαμηλότερη επίδοση των κερδών της τράπεζας έναντι των εκτιμήσεών της.

Αν και οι σημαντικές δυνατότητες αναδιάρθρωσης του κόστους και η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση προσέλκυσαν το ενδιαφέρον, η εκτίμηση του οίκου είναι ότι η αγορά προεξόφλησε τα θετικά νέα πολύ νωρίς. Αν και η ορατότητα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση παραμένει ακόμη χαμηλή, η HSBC θεωρεί απίθανο η Credit Agricole να ακριβοπληρώσει για την Εμπορική.

Η θεωρητική τιμή-στόχος για την Εμπορική διατηρείται στα 23 ευρώ, ενώ η σύσταση παραμένει ”underweight”.

Απογοητευτικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας και η Alpha Finance, τονίζοντας ότι αυτά υπολείπονται των προβλέψεων των αναλυτών. Στη λειτουργική αδυναμία, αλλά και σε χρεώσεις που σχετίζονται με θυγατρικές της αποδίδει η Σίγμα τα αδύναμα αποτελέσματα της τράπεζας. Το 2005 ήταν αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά για την Εμπορική, κυρίως λόγω απεργιών, μειώσεων προσωπικού αλλά και της γενικής αναστάτωσης εν όψει της ιδιωτικοποίησης της τράπεζας.

Υπάρχει ένας αριθμός από θετικά στοιχεία για την Εμπορική που θα μπορούσαν να τονώσουν την κερδοφορία, επισημαίνει η Σίγμα, όπως επί παραδείγματι το δίκτυο franchise, η επίλυση του Ασφαλιστικού, ο περιορισμός του κόστους και η αναδιοργάνωση του ομίλου μέσω πώλησης θυγατρικών, που πιθανόν θα καταλήξουν σε τόνωση της κερδοφορίας.

Τη σύσταση ”equalweight” διατηρεί η Π&Κ για τη μετοχή της Εμπορικής, επισημαίνοντας τα χαμηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα του 2005.

Η Εμπορική ανακοίνωσε χθες κέρδη μετά φόρων στα 76 εκατ. ευρώ για το 2005 έναντι ζημιών 104 εκατ. ευρώ το 2004, ενώ τα προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 114,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 94 εκατ. ευρώ το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v