Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Αγοραστικές ευκαιρίες σε τυχόν διορθώσεις

Η διάθεση για ελκυστικά αποτιμημένες ιδέες παραμένει ”ισχυρή” τονίζει στο εβδομαδιαίο της report η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνοντας ότι τυχόν διορθώσεις, όπως αυτές που παρουσιάστηκαν στις αρχές Μαρτίου, αποτελούν αγοραστικές ευκαιρίες. Η ”overweight” λίστα. Οι τιμές - στόχοι. Τα περιθώρια ανόδου για 22 μετοχές.

Π&Κ: Αγοραστικές ευκαιρίες σε τυχόν διορθώσεις
Η διάθεση για ελκυστικά αποτιμημένες ιδέες παραμένει ”ισχυρή” εκτιμά στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 29 Μαρτίου και τίτλο ”Τα τελευταία αποτελέσματα” η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνοντας ότι τυχόν διορθώσεις, όπως αυτές που παρουσιάστηκαν στις αρχές Μαρτίου αποτελούν αγοραστικές ευκαιρίες.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η αγορά παρέμεινε ευμετάβλητη ”καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 2005 κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένουμε τα μεγέθη, κυρίως, των ΔΕΗ, Εμπορικής, αλλά και εταιριών του κατασκευαστικού κλάδου”.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επαναδιατυπώνει την άποψή της για τοποθέτηση σε μετοχικούς τίτλους κατά 85% με το 40% να αφορά σε ευρωπαϊκές μετοχές.

Επίσης και όσον αφορά στην εβδομάδα που πέρασε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει τα εξής:

* Τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης της Folli-Follie ήταν ”αδύναμα” λόγω των συναλλαγματικών επιδράσεων, με την Ιαπωνία να καταγράφει ισχυρό ρυθμό ως αποτέλεσμα των ανακαινίσεων που υλοποίησε ο όμιλος. Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως αναβάθμισε σε ”overweight” τη μετοχή της εταιρίας λόγω της ελκυστικής της αποτίμησης και του βελτιωμένου της outlook σε αγορές ”κλειδιά”.

* Η Intralot ανακοίνωσε ”μεικτά” αποτελέσματα με τις λεπτομέρειες, όμως, να καταδεικνύουν βελτίωση όσον αφορά στις μειοψηφίες, τη διείσδυση σε Τουρκία και Βουλγαρία, αλλά και τη διαχείριση των ταμειακών ροών, ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση top pick”.

* Η S&B ανακοίνωσε ”καλά” αποτελέσματα τα οποία εμφανίζουν, μεταξύ άλλων, οργανική ανάπτυξη. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight” καθώς το outlook του 06 παραμένει θετικό και η εταιρία βρίσκεται σε αναζήτηση εξαγορών.

-----Λίστα ”Υπεραπόδοσης”

Είκοσι-δύο συνολικά μετοχές περιλαμβάνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στη λίστα της με τους τίτλους για τους οποίας συνιστά ”υπεραπόδοση”. Ειδικότερα, από τον τραπεζικό κάδο περιλαμβάνονται οι μετοχές των Alpha Bank για την οποία θέτει την τιμή-στόχο των 38 ευρώ, που συνεπάγεται περιθώριο ανόδου της τάξης του 25,7%, της Τράπεζας Κύπρου (8 ευρώ, περιθώριο ανόδου 22%), EFG Eurobank (40 ευρώ - +29,9%), Εθνική Τράπεζα (51 ευρώ, +32,5%), Τράπεζα Πειραιώς (30 ευρώ, +18,1%).

Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στη λίστα συμμετέχουν οι Cosmote (τιμή-στόχος στα 20,70 ευρώ, +11,9%) και ΟΤΕ (20,20 ευρώ, +14,5%) και από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών οι Coca – Cola 3E (29 ευρώ, +15,5%) και Δέλτα Συμμετοχών (15 ευρώ, +19,4%).

Από τον κλάδο των Υλικών/Βιομηχανία περιλαμβάνεται η μετοχή της S&B (υπό αναθεώρηση) και του Μυτιληναίου (24,90 ευρώ, +11,3%), ενώ από τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών περιλαμβάνονται οι Intralot (22,50 ευρώ, +10,5%) και ΟΠΑΠ (35,30 ευρώ, +11,9%).

Σε ό,τι αφορά τις εταιρίες κοινής ωφέλειας συνιστά ”υπεραπόδοση” για τη ΔΕΗ (22 ευρώ, +12,9%). Από τις κατασκευές την ίδια σύσταση θέτει για τις J&P Άβαξ (υπό αναθεώρηση) και Ελληνική Τεχνοδομική (7,50 ευρώ, +6,8%), από την ενέργεια για τις Motor Oil (24,20 ευρώ, +8,6%) και Ελληνικά Πετρέλαια (13,10 ευρώ, +17%) και από τα τσιμέντα για την Τιτάν (45 ευρώ, +14,4%).

Από τον κλάδο της λιανικής στη λίστα περιλαμβάνονται οι μετοχές των Γερμανού (19,50 ευρώ, +13,1%) και Jumbo (15 ευρώ, +10,6%) και από τα Χρηματιστήρια η ΕΧΑΕ (14,20 ευρώ, +8,4%).

Τέλος, από τις Ενοικιάσεις Οχημάτων περιλαμβάνει την Autohellas (4,80 ευρώ, +9,1%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v