Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πτώση κερδών από 41% έως 48% εκτιμούν 3 ΑΧΕ

Πτώση από 41% έως 48% θα καταγράψουν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το 2005, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των HSBC, Αlpha Finance και Μarfin Analysis. Ωστόσο, οι τρεις ΑΧΕ τονίζουν το ζήτημα των εκπομπών ρύπων που θα μειώσει τις δαπάνες της Επιχείρησης.

ΔΕΗ: Πτώση κερδών από 41% έως 48% εκτιμούν 3 ΑΧΕ
Πτώση από 41% έως 48% θα καταγράψουν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το 2005 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC, της Αlpha Finance και της Μarfin Analysis.

Ειδικότερα, η HSBC προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 42%, διαμορφούμενα στα 171 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπει ότι το μέρισμα θα ανέλθει στα 0,6 ευρώ. Παράλληλα τονίζει πιθανές θετικές εκπλήξεις από το κόστος των εκπομπών ρύπων.

Η Alpha Finance εκτιμά ότι το δ΄ τρίμηνο θα είναι το πρώτο ζημιογόνο στην ιστορία της εταιρίας. Για τα αποτελέσματα έτους, αν και προβλέπει πτώση 48%, δεν αποκλείει πιθανές εκπλήξεις λόγω των δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα.

Η Marfin Analysis εκτιμά καθαρά κέρδη 174,5 εκατ. ευρώ, πτωτικά κατά 41%. Παράλληλα επισημαίνει ότι λόγω αλλαγής του υπολογισμού κόστους εκπομπών, η Επιχείρηση θα καταγράψει σημαντικά χαμηλότερα έξοδα. Μάλιστα προβλέπει ότι το κόστος των εκπομπών θα ανέλθει στα 92,5 εκατ. ευρώ το 2005.

Η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα 2005 στις 29 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v