Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κέρδη κάτω από consensus λέει η Credit Suisse

Kαθαρά κέρδη 92 εκατ. ευρώ θα καταγράψει το 2005 η ΔΕΗ, προβλέπει η Credit Suisse στο European Power Breakafast με ημερομηνία 28 Μαρτίου. Παράλληλα διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και την τιμή – στόχο των 20 ευρώ.

ΔΕΗ: Κέρδη κάτω από consensus λέει η Credit Suisse
Kαθαρά κέρδη 92 εκατ. ευρώ θα καταγράψει το 2005 η ΔΕΗ, προβλέπει η Credit Suisse στο European Power Breakafast (28/03), τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της Επιχείρησης θα καταδείξουν την αναποτελεσματικότητα του μηχανισμού τιμολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις προβλέπουν κέρδη 168 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει έσοδα 4,3 δισ. ευρώ και EBITDA ύψους 834 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και την τιμή – στόχο των 20 ευρώ.

Ωστόσο επισημαίνει πως στις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της Επιχείρησης δεν περιλαμβάνεται πιθανή μείωση μείωση των προβλέψεων (provisions) για οφειλές του δημοσίου, ύψους περίπου 40 εκ. ευρώ.

Δεν περιλαμβάνει επίσης ενδεχόμενες περικοπές στα κόστη από δικαιώματα εκπομπής άνθρακα, που εκτιμώνται μεταξύ 80 – 100 εκατ. ευρώ.

Η Credit Suisse θεωρεί ότι το νέο business plan θα στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε μείωση κατά 12% περίπου των δαπανών αλλά και εκλογίκευση του αριθμού των εργαζομένων.

Παράλληλα εκτιμά ότι η βραχυχρόνια πορεία της μετοχής θα μπορούσε να ενισχυθεί από ένα έκτακτο μέρισμα 1 ευρώ το 2006, μέσω ”αποθεματικών” από αναπροσαρμογή αξίας στοιχείων του ενεργητικού.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου στα 19,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v