Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αμετάβλητη η ψυχολογία, το βλέμμα στα μεγέθη

Θα διατηρηθούν οι τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι αναλυτές, σύμφωνα με τους οποίους η ψυχολογία δεν αναμένεται να μεταβληθεί. Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στα αποτελέσματα 2005, τα οποία και ενδέχεται να περιέχουν και αρνητικές εκπλήξεις.

ΑΧΕ: Αμετάβλητη η ψυχολογία, το βλέμμα στα μεγέθη
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το τέλος της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 2005 ενδέχεται να προσφέρει μερικές αρνητικές εκπλήξεις, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία προσθέτει ότι η γενικότερη ψυχολογία παραμένει θετική.

Η Marfin Analysis εκτιμά ότι θα επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης στην αγορά, ύστερα από τη ”δικαιολογημένη” ανάκαμψη από τα χαμηλά επίπεδα όπου έφτασε ο Γενικός Δείκτης στις αρχές Μαρτίου.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την άποψή της για επιλεκτικές τοποθετήσεις στις ”αδύναμες συνεδριάσεις” καθώς –όπως εξηγεί– τα θεμελιώδη στοιχεία δικαιολογούν υψηλότερες αποτιμήσεις για έναν αριθμό εταιριών της μεγάλης αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

”Προσεκτικό” άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, η οποία συμπληρώνει ότι η ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης αύριο, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Τάσεις συσσώρευσης επιδεικνύει η αγορά, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει πως δεδομένης της τρέχουσας ”αδυναμίας” που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, δεν αποκλείεται να καταγραφούν χαμηλότερα επίπεδα στη Σοφοκλέους.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, δεν αναμένει σημαντική πτωτική κίνηση, καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς παραμένουν ”ισχυρά” και το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί αργά ή γρήγορα.

Με την αυλαία για τα αποτελέσματα χρήσης να πέφτει την Παρασκευή και ελλείψει σημαντικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, η Σίγμα Securities εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν απότομες αλλαγές στην ψυχολογία της αγοράς.

Τι έγινε χθες: Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 1,05% και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v