Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Υποβάθμιση συστάσεων για 4 τίτλους

Σε ”accumulate” από ”buy” υποβάθμισε η Εγνατία Finance τις μετοχές των Attica Συμμετοχών, Jumbo, J&P Άβαξ και Τιτάν στο εβδομαδιαίο της report όπου παράλληλα εκτιμά ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα αποτελέσματα χρήσης. Παραμένει θετική για τράπεζες.

Εγνατία: Υποβάθμιση συστάσεων για 4 τίτλους
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές των Attica Συμμετοχών, Jumbo, J&P Άβαξ και Τιτάν σε ”accumulate” από ”buy” λόγω του περιθωρίου ανόδου που διακρίνει για τους εν λόγω τίτλους προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι επενδυτές θα επιδείξουν στάση αναμονής με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε επιλεγμένους τίτλους.

Παράλληλα, σημειώνει ότι τα επιχειρηματικά deals καθώς και τα εναπομείναντα αποτελέσματα του 2005 παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Επισημαίνει δε πως το διεθνές περιβάλλον θα διαδραματίσει ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης με την FED να συνεδριάζει αύριο Τρίτη για τα επιτόκια.

”Η αγορά αναμένει μια επιπλέον αύξηση 25 μονάδων βάσης στα επιτόκια (15η συνεχόμενη αύξηση από τις 30 Ιουνίου 2004) ενώ οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει έκπληξη” συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Σημειώνει παράλληλα πως η Σοφοκλέους εξεδήλωσε τάσεις συσσώρευσης την εβδομάδα που πέρασε, υποαποδίδοντας των ευρωπαϊκών αγορών με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν πτώση (ο FTSE-20 έκλεισε με απώλειες 0,6% σε εβδομαδιαία βάση) και με τη μεσαία και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να καταγράφει κέρδη (o FTSE-40 κατέγραψε κέρδη 4% και ο FTSE-80 κέρδη 3,6%).

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως θα είναι μια ”πυρετώδης” εβδομάδα από πλευράς εταιρικών ειδήσεων καθώς ένας αριθμός εταιριών θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για την απελθούσα χρήση.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει πως προβλέπει ότι η Εμπορική Τράπεζα (θα ανακοινώσει τα μεγέθη της στις 30 Μαρτίου) αναμένεται να παρουσιάσει καθαρά κέρδη ύψους 90 εκατ. ευρώ για το 2005, από ζημίες ύψους 104 εκατ. ευρώ στο 2004.

”Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι τράπεζες ήταν ανάλογα των προβλέψεων με την Πειραιώς να εκπλήσσει με το ισχυρό της outlook” τονίζει η χρηματιστηριακή.

Επιπρόσθετα, σημειώνει πως παραμένει θετική για τις τράπεζες λόγω του ισχυρού αναπτυξιακό προφίλ που διαθέτουν στην εγχώρια αγορά, αλλά και λόγω των προοπτικών που δημιουργούνται αφενός από τη διεύρυνση της παρουσίας τους στην αγορά των Βαλκανίων και αφετέρου από τις συγχωνεύσεις.

Παράλληλα, η ΔΕΗ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς ανακοινώνει τα οικονομικά μεγέθη του 2005 στις 29 Μαρτίου, σημειώνει η Εγνατία Finance, προσθέτοντας πως αναμένει ένα ”αδύναμο” τέταρτο τρίμηνο για την Επιχείρηση με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 45% και με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται σε ζημίες ύψους 8 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζει δε πως έχει θέσει τη σύσταση ”reduce” και την τιμή-στόχο των 17 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v