Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξούν οι ΑΧΕ για τροπολογία ΕΤΑΤ

Θετική επίδραση εκτιμούν οι αναλυτές πως θα έχει κυρίως για την Εμπορική η νέα ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών που προωθείται στη Βουλή για ψήφιση την Τρίτη, ενώ επισημαίνουν και τις αντιδράσεις των συνδικάτων.

Αισιοδοξούν οι ΑΧΕ για τροπολογία ΕΤΑΤ
Θετική επίδραση εκτιμά η Εγνατία ότι θα έχει στα κόστη των τραπεζών η υιοθέτηση του νέου ταμείου συντάξεων ΕΤΑΤ, καθώς οι συνεισφορές για τις επικουρικές συντάξεις θα ”πέσουν” περίπου στο μισό.

Η προσδιορισμένη φύση του νέου ταμείου άλλωστε, επισημαίνει η Εγνατία, θα σημαίνει ότι η Εμπορική δεν θα επιβαρύνεται με έκτακτες εισφορές προκειμένου να το διατηρήσει εν ζωή. Η χρηματιστηριακή έθεσε τη μετοχή υπό αναθεώρηση, καθώς περιμένει να δει τους ακριβείς όρους της εφαρμογής του νέου νόμου.

Αντίστοιχα θετική γνώμη έχει και η Marfin Analysis για τις εξελίξεις, προσθέτοντας πως η εξέλιξη είναι θετική τόσο για την επίλυση του προβλήματος των τραπεζών όσο και για την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής.

Στο πρωινό report της η χρηματιστηριακή επισήμανε ακόμη πως η συνεισφορά των Εμπορική και Πειραιώς στο ΕΤΕΑΜ και το ΕΤΑΤ θα φτάσει σύμφωνα με τη ρύθμιση το 1,14 δισ. ευρώ και τα 59,6 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Αν και το σχέδιο χαρακτηρίζεται θετικό για την Εμπορική και την Αγροτική, αναμένεται να αντιμετωπίσει την αντίδραση των συνδικάτων που ήδη προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την εβδομάδα αυτή, αναφέρει η HSBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v