Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Στα 20,5 ευρώ η τιμή από Σίγμα

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote στα 20,5 ευρώ, από τα 19,9 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σύσταση ”outperform”, προχώρησε η Σίγμα Securities με έκθεσή της στις 24 Μαρτίου.

Cosmote: Στα 20,5 ευρώ η τιμή από Σίγμα
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote στα 20,5 ευρώ, από τα 19,9 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σύσταση ”outperform”, προχώρησε η Σίγμα Securities με έκθεσή της στις 24 Μαρτίου.

Η μετοχή της Cosmote ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 24 Μαρτίου στα 18,50 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διευκρινίζει πως η νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή της Cosmote αντανακλά την ανοδική αναβάθμιση των προβλέψέων της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας, αλλά και την ικανότητά της για ”ισχυρές” ταμειακές ροές.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως η Cosmote θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 13,3% στα έσοδα την περίοδο 2006-2009, καθοδηγούμενα κυρίως από τις ξένες αγορές οι οποίες αναμένεται να συμβάλλουν κατά 44% στον κύκλο εργασιών μέχρι το 2009, από (προβλεπόμενο) 28% το 2006.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργική κερδοφορία, σημειώνει πως θα επηρεαστεί από τις επιδόσεις της Cosmote Romania. Προσθέτει επίσης πως το περιθώριο των EBITDA θα διαμορφωθεί στο 40% (σε μέσο όρο) την περίοδο 2006-2008 για να υπερβεί το 40% το 2009.

Εκτός από την Cosmote Romania, η κερδοφορία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων αναμένεται ιδιαίτερα ”ισχυρή” επισημαίνει η Σίγμα Securities που τονίζει ότι όλες οι δραστηριότητες αναμένεται να εμφανίσουν θετικές ταμειακές ροές το 2006, εκτός από την Cosmote Romania.

Παράλληλα, εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 16% κυρίως ως αποτέλεσμα της λειτουργικής κερδοφορίας και της σταδιακής μείωσης της φορολογίας. Ειδικότερα, προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 θα διαμορφωθούν στα 1,11 ευρώ, του 2007 στα 1,35 ευρώ, του 2008 στα 1,54 ευρώ και του 2009 στα 1,84 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Cosmote Romania αναφέρει πως αποτελεί το μεγαλύτερο ερώτημα με την προοπτική να αποτελέσει ”αναδυόμενο αστέρι”, ενώ συμπληρώνει πως αποτιμά την εταιρία υψηλότερα των 700 εκατ. ευρώ, σχεδόν στο ήμισυ της αξίας της Globul παρά το γεγονός ότι η ρουμανική αγορά αποτελεί το διπλάσιο τη αγοράς της Βουλγαρίας.

”Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι η Cosmote Romania εισήλθε τρίτη στην αγορά και έχει να ανταγωνιστεί δυο παίκτες που έχουν ήδη εδραιώσει τη θέση τους” εξηγεί η Σίγμα Securities.

Τονίζει πάντως πως υπάρχει περιθώριο για αναθεώρηση λαμβάνοντας υπόψη τις επιτυχημένες επιδόσεις της Cosmote σε άλλες χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v