Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Follie: Μικτή υποδοχή των αποτελεσμάτων από ΑΧΕ

Μικτή υποδοχή επιφύλαξαν οι αναλυτές στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Folli Follie, αφού μερίδα αυτών χαρακτηρίζει τα μεγέθη κατώτερα των προσδοκιών, ενώ άλλοι εκτιμούν πως ήταν αντίστοιχα των προβλέψεών τους. Το σύνολο πάντως των αναλυτών επισημαίνει τις θετικές επιδόσεις των δραστηριοτήτων στην Ιαπωνία.

Follie: Μικτή υποδοχή των αποτελεσμάτων από ΑΧΕ
Μικτή υποδοχή επιφύλαξαν οι αναλυτές στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Folli Follie. Η ετιαρία χθες ανακοίνωσε αύξηση 5% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη έως τα 56,7 εκατ. ευρώ.

Ελαφρώς χαμηλότερα έναντι των εκτιμήσεών της εκτιμά η HSBC τα αποτελέσματα της Folli Follie, τονίζοντας την επιδείνωση στις ταμειακές ροές.

Η χρηματιστηριακή θέτει για τη μετοχή σύσταση ”οverweight” με θεωρητική τιμή-στόχο τα 26 ευρώ.

Την τιμή στόχο των 21 ευρώ ανά μετοχή θέτει η Deutsche Bank, διατηρώντας τη σύσταση sell και εκφράζοντας την άποψη ότι τα αποτελέσματα της Folli Follie ήταν κατώτερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων, αλλά ανώτερα των δικών της. Ο οίκος χαρακτηρίζει προβληματική τη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης.

Μικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της εταιρίας η Π&Κ, επισημαίνοντας τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight”.

Την υπεραπόδοση των δραστηριοτήτων της Ιαπωνίας επισημαίνει η Alpha Finance, που κρίνει τα αποτελέσματα της εταιρίας αντίστοιχα των εκτιμήσεών της. Για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες παρατηρεί πως είναι λίγο υποτονικές, καθώς η περίοδος των Χριστουγέννων δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις επιδόσεις των προηγούμενων τριμήνων.

Την άνοδο του κεφαλαίου κινήσεως επισημαίνει ως σημείο ανησυχίας η Σίγμα, ενώ τονίζει πως τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα των συγκλινουσών και των δικών της εκτιμήσεων. Η Folli Follie διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα 11 φορές τα κέρδη του 2007- σε αξιοσημείωτο discount έναντι των διεθνών ανταγωνιστών, αναφέρει η ίδια χρηματιστηριακή.

Σε περικοπή των εκτιμήσεών της για τα καθαρά κέρδη των ετών 2006 και 2007 κατά περίπου 3% σχεδιάζει να προχωρήσει η Marfin. Σε αυτή την κίνηση συντελούν εξίσου οι υποβαθμίσεις των ΚΑΕ και η πιο συντηρητική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα περιθώρια.

Η μετοχή της Folli Follie ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 25,1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v