Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕH:”Απογοητευτικά” μεγέθη αναμένει η M. Stanley

”Απογοητευτικά” αποτελέσματα εκτιμά η Morgan Stanley ότι θα παρουσιάσει η ΔΕΗ για το 2005 όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 21 Μαρτίου και τίτλο ”Αποτελέσματα 2005: Χωρίς ενδείξεις ανάκαμψης”.

ΔΕH:”Απογοητευτικά” μεγέθη αναμένει η M. Stanley
”Απογοητευτικά” αποτελέσματα εκτιμά η Morgan Stanley ότι θα παρουσιάσει η ΔΕΗ για το 2005 όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 21 Μαρτίου και τίτλο ”Αποτελέσματα 2005: Χωρίς ενδείξεις ανάκαμψης”, όπου διατηρεί την τιμή-στόχο των 16 ευρώ και τη σύσταση ”underweight”.

Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη για την απελθούσα χρήση στις 29 Μαρτίου.

Για τα ενοποιημένα EBITDA της Επιχείρησης η Morgan Stanley εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 911 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας κάμψη 24,7% σε σχέση με το 2004.

Ο ξένος οίκος αναφέρει πως η προαναφερθείσα εκτίμηση στηρίζεται αφενός στο γεγονός ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν προχώρησε σε κινήσεις διακράτησης του κόστους κατά τη διάρκεια του 2005 και αφετέρου στις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ εκτιμά πως θα υποχωρήσουν κατά 49,7% στα 147 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει ότι η κάμψη των καθαρών κερδών θα συνεχιστεί και το 2006.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίασης της 21ης Μαρτίου στα 19,20 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v