Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Επιχειρηματικά νέα κρατούν το ενδιαφέρον

Θετική για τον τραπεζικό κλάδο παραμένει στο εβδομαδιαίο report της η Εγνατία Finance, ο οποίος με τη σειρά του θα στηρίξει την αγορά, αφού οι τράπεζες αποτελούν το 37% του Γ.Δ. Η Alpha εξακολουθεί κατά την Εγνατία να προσφέρει το σημαντικότερο περιθώριο ανόδου στον κλάδο.

Εγνατία: Επιχειρηματικά νέα κρατούν το ενδιαφέρον
Θετική για τον τραπεζικό κλάδο παραμένει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Τα επιχειρηματικά νέα θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον ζωντανό”.

Η Alpha εξακολουθεί κατά την Εγνατία να προσφέρει το σημαντικότερο περιθώριο ανόδου στον κλάδο (20%), ενώ την ίδια στιγμή συμπληρώνει ότι οι μετοχές των Εθνικής (περιθώριο ανόδου 13,2%), EFG Eurobank

(+9,1), Τράπεζας Κύπρου (+17,9%) και Τράπεζας Πειραιώς (+1,5%) συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις top επιλογές της.

Ειδικότερα, η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι οι ελληνικοί τραπεζικοί τίτλοι διαπραγματεύονται στην παρούσα φάση περίπου 14,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006 και 12,7 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2007, γεγονός το οποίο συγκρίνεται άνετα με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (14,1 φορές τα κέρδη του 2006 και 12,5 φορές τα κέρδη του 2007).

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, σημειώνει ότι παραμένει θετική για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, ο οποίος με τη σειρά του θα προσφέρει στήριξη στην πορεία της αγοράς γενικότερα, καθώς αποτελεί το 37% του Γενικού Δείκτη και περίπου το 57% του FTSE-20.

Επίσης, εκτιμά ότι ζωντανό θα παραμείνει το ενδιαφέρον για τις μετοχές της Αγροτικής και της Εμπορικής, λόγω των εξελίξεων που επίκεινται.

Στην έκθεσή της η Εγνατία αναφέρεται ακόμη στους τίτλους των ΟΤΕ και Τιτάν (από την υψηλή κεφαλαιοποίηση), οι οποίοι και εκτιμά ότι διαθέτουν περιθώριο ανόδου 19,4% και 16,2%, αντίστοιχα.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, σημειώνει ότι παραμένει θετική για τις μετοχές των J&P Άβαξ (περιθώριο ανόδου 31,6%), Γερμανού (+8%), Attica Συμμετοχών (+20,3%), Jumbo (+17,4%), Notos (+25,7%) και ΚΑΕ (+6,1%).

”Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και οι τίτλοι των Folli Follie και Intralot την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς αναμένεται να ανακοινώσουν τα οικονομικά μεγέθη του 2005 στις 22 και στις 23 Μαρτίου αντίστοιχα”, σημειώνει το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής.

Επισημαίνει δε πως όσον αφορά στην Intralot διατηρεί τη θετική της άποψη, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της διαπραγματεύεται κατά πολύ υψηλότερα από την τιμή-στόχο που έχει θέσει, καθώς υπάρχει ένας αριθμός καταλυτών που αναμένεται να γίνουν ορατοί τους ερχόμενους μήνες.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance περιέκοψε τη σύσταση για τη μετοχή της ΕΧΑΕ σε ”διακράτηση” από ”συσσώρευση”, ενώ έθεσε υπό αναθεώρηση τη σύσταση για τη μετοχή των Μινωικών, η οποία μέχρι πρότινος ήταν ”μείωση θέσεων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v