Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σειρά προστίμων από το ΔΣ της Κεφαλαιαγοράς

Το ενημερωτικό δελτίο της EFG Eurobank Properties AEAΠ για την εισαγωγή της στο Χ.Α. ενέκρινε το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή του συνεδρίαση, καθώς επίσης και σειρά προστίμων που ανέρχονται συνολικά στα 256.000 ευρώ.

Σειρά προστίμων από το ΔΣ της Κεφαλαιαγοράς
Το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας EFG Eurobank Properties AEAΠ για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά και την εισαγωγή των μετοχών στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενέκρινε μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή του συνεδρίαση.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:



* την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην εταιρία Αrtion ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

* την επιβολή προστίμου ύψους 21.000 ευρώ στην εταιρία ΖΕΥΣ ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

* την επιβολή προστίμου ύψους 70.000 ευρώ στην εταιρία Alpha Bank ως καθολικής διαδόχου της Singular για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που αφορά τη χρήση αντληθέντων κεφαλαίων από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η Singular το 1999.

* την επιβολή προστίμου ύψους 35.000 ευρώ στην εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕΔΑΚ για υπέρβαση των επενδυτικών ορίων που ισχύουν για τα χαρτοφυλάκια των αμοιβαίων κεφαλαίων και για τοποθετήσεις σε μη εισηγμένες μετοχές από αμοιβαίο κεφάλαιο διαχείρισης διαθεσίμων.

* την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στην εταιρία ΑCTIVE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ για υπέρβαση των επενδυτικών ορίων που ισχύουν για τα χαρτοφυλάκια των αμοιβαίων κεφαλαίων

* την απαγόρευση λειτουργίας της ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕΛΔΕ επειδή διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για το επενδυτικό κοινό.

* την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στην κα. Ασημίνα Κυριακοπούλου διότι παρείχε παρανόμως την επενδυτική υπηρεσία διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

* το διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην εταιρία ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕ.

* την παροχή αδείας για λήψη και διαβίβαση εντολών σε παράγωγα επί εμπορευμάτων από την EFG EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΒΕΕ από την Μπαλλής Χημικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v