Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Πώς είδαν οι ΑΧΕ την κίνηση του ομίλου Λάτση

Με την αλλαγή στο καθεστώς εκλογής της διοίκησης των ΕΛΠΕ από το 2008 συσχετίζουν οι ΑΧΕ την κίνηση του ομίλου Λάτση να προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού του στα Ελληνικά Πετρέλαια. Θετική για την πιθανότητα αποκρατικοποίησης των διυλιστηρίων η HSBC.

ΕΛΠΕ: Πώς είδαν οι ΑΧΕ την κίνηση του ομίλου Λάτση
Καλοδεχούμενη χαρακτηρίζει η HSBC την όποια πιθανή αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ ή τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε σχόλιό της για την αύξηση του ποσοστού του ομίλου Λάτση στην εταιρία.

Αφορμή για το σχόλιο της HSBC στάθηκε το γεγονός ότι ο όμιλος Λάτση φέρεται να είναι αποδέκτης του ”πακέτου” 3.279.230 μετοχών (1% του μετοχικού κεφαλαίου) της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια που πραγματοποιήθηκε χθες (15/3) μέσω του Χ.Α.

Η HSBC σημειώνει ότι πιθανή αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ θα οδηγούσε σε περικοπές μισθολογίων, που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, ένας στρατηγικός εταίρος με σημαντική έκθεση στις διαδικασίες παραγωγής - διανομής θα μπορούσε κατά την εκτίμησή της HSBC να αποτελέσει θετική εξέλιξη για τα ΕΛΠΕ.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι υπόλοιπες χρηματιστηριακές, που εκτιμούν πως η κίνηση του ομίλου Λάτση σχετίζεται με την αλλαγή στο καθεστώς εκλογής της διοίκησης των ΕΛΠΕ από το 2008. Από τότε η διοίκηση θα εκλέγεται από τη Γ.Σ. και δεν θα διορίζεται από το κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v