Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ:Η αγορά ανακάμπτει, αλλά παραμένει ευμετάβλητη

Η αγορά ανέκτησε μέρος των απωλειών που προκάλεσε η διόρθωση, παραμένει, όμως, ευμετάβλητη, εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report, όπου επισημαίνει ότι όσο τα θεμελιώδη στοιχεία υποστηρίζουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις, αισθάνεται ”άνετα” με την θετική άποψη που διατηρεί για την αγορά. Εντοπίζει ευκαιρίες σε μεγάλη, αλλά και σε μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Π&Κ:Η αγορά ανακάμπτει, αλλά παραμένει ευμετάβλητη
Η αγορά ανέκτησε μέρος των απωλειών που προκάλεσε η διόρθωση, παραμένει, όμως, ευμετάβλητη, εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 15 Μαρτίου και τίτλο ”Η αγορά ανακάμπτει, αλλά παραμένει ευμετάβλητη”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι όσο τα θεμελιώδη στοιχεία υποστηρίζουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις, αισθάνεται ”άνετα” με την θετική άποψη που διατηρεί για την αγορά.

Εξάλλου, σημειώνει πως αναγνωρίζει ”ευκαιρίες” τόσο στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση (Εθνική, Coca-Cola 3E, ΔΕΗ) όσο και στη μεσαία (Intralot, Ελληνική Τεχνοδομική, Jumbo).

Σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις της αγοράς η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η Σοφοκλέους ανέκαμψε λόγω της ”δύναμης” του τραπεζικού κλάδου προερχόμενη κυρίως από τις Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα και Eurobank. Από την υπόλοιπη αγορά η χρηματιστηριακή επισημαίνει την ανάκαμψη των Autohellas, ΕΧΑΕ, μετοχών του κατασκευαστικών κλάδου και της Coca Cola 3E.

Για τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επαναδιατυπώνει την άποψή της για τοποθέτηση κατά 85% σε μετοχές εκ του οποίου το 45% να αφορά ευρωπαϊκούς τίτλους.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τις εξελίξεις ”κλειδιά” της εβδομάδας που πέρασε. Ειδικότερα, αναφέρεται στα εξής:

* Η πιστωτική επέκταση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα τον Δεκέμβριο, ενώ συμπληρώνει πως αν και αναμένει επιβράδυνση για το 2006, ο ρυθμός ανάπτυξης παραμένει υψηλός.

* Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, ενω σημειώνει πως οι βασικές δραστηριότητες του Οργανισμού κατέγραψαν βελτίωση υποβοηθούμενες από το θετικό momentum του ΚΙΝΟ και του ”Πάμε Στοίχημα”, ενώ υπενθυμίζει πως αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 35,3 ευρώ.

* ”Μεικτά” αποτελέσματα ανακοίνωσε η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών με την Chipita να εμφανίζει χαμηλότερα του αναμενόμενου μεγέθη, σημειώνει η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ότι η επικείμενη παρουσίαση του ομίλου σχετικά με τις συνέργειες και το outlook των υπό απορρόφηση εταιριών θα βελτιώσουν την ορατότητα.

Τέλος, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ υπενθυμίζει ότι ξεκίνησε εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil με τη σύσταση ”overweight”, ενώ αναβάθμισε και τη Μυτιληναίος σε ”overweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v