Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Αναβάθμιση σε ”overweight” από Π&Κ

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Μυτιληναίος σε ”overweight”, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ο όμιλος για το 2005, αλλά και των εκτιμήσεων της διοίκησης για το 2006, καθώς και σε οριακή αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 24,9 ευρώ, από τα 24,7 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Μυτιληναίος: Αναβάθμιση σε ”overweight” από Π&Κ
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Μυτιληναίος σε ”overweight”, καθώς και σε οριακή αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 24,9 ευρώ, από τα 24,7 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Μαρτίου και τίτλο ”Περιθώριο ανόδου λόγω της πρόσφατης υποαπόδοσης της μετοχής”.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η αναβάθμιση της σύστασης έγινε σε συνέχεια των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ο όμιλος για το 2005, αλλά και των εκτιμήσεων της διοίκησης για το 2006, καθώς και της πρόσφατης υποαπόδοσης της μετοχής.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση της τιμής-στόχου διευκρινίζει πως προέκυψε λόγω αναπροσαρμογών που υιοθέτησε και συγκεκριμένα λόγω της υψηλότερης αποτίμησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος, ως αποτέλεσμα κυρίως των ανοδικών αναθεωρήσεων για τις τιμές της αλουμίνας στο 2006, καθώς και της χαμηλότερης αποτίμησης της ΜΕΤΚΑ στο πλαίσιο των μειωμένων λειτουργικών περιθωρίων στο μέλλον.

Η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 22% από τα τρέχοντα επίπεδα (η τιμή της μετοχής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου στα 20,70 ευρώ) συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος ύψους 0,40 ευρώ για το 2005, σημειώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Συμπληρώνει επίσης πως με βάση τις εκτιμήσεις της η μετοχή της Μυτιληναίος διαπραγματεύεται με ”ελκυστικούς” πολλαπλασιαστές και συγκεκριμένα 9,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v