Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νέες τιμές από HSBC- Eurocorp

Νέα υψηλότερη θεωρητική τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 31,7 ευρώ, από τα 26,4 ευρώ, έθεσε η HSBC (14 Μαρτίου 2006), ενώ η Eurocorp προχωρά σε αναβάθμιση της τιμής στα 30 από 25,7 ευρώ με σύσταση hold.

ΟΠΑΠ: Νέες τιμές από HSBC- Eurocorp
Νέα υψηλότερη θεωρητική τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 31,7 ευρώ, από τα 26,4 ευρώ, έθεσε η HSBC όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Μαρτίου 2006, όπου επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”neutral”.

Οι προβλέψεις του οίκου για τα κέρδη ανά μετοχή 2006 και 2007 του ΟΠΑΠ αναθεωρήθηκαν κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του KINO. Η προτεινόμενη εξαίρεση του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών από την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βελτιώνει την ορατότητα σε ό,τι αφορά τις ρυθμιστικές αρχές και επιτρέπει στην HSBC μια πιο αισιόδοξη μεσοπρόθεσμα στάση.

Αν και οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και στον αυξανόμενο ανταγωνισμό ίσως ενέχουν ρίσκα για τις προβλέψεις του, ο οίκος επισημαίνει πως εντοπίζει μια σειρά από κινήσεις (επέκταση δικτύου, εμπλουτισμό του Πάμε Στοίχημα κ.λπ.) που αθροιστικά θα μπορούσαν να προσθέσουν ακόμα και 8,6 ευρώ στη δίκαιη τιμή.

Ο οίκος προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για το KINO στα έτη 2006-2008 κατά 5%, ενώ άφησε αμετάβλητες αυτές για το Στοίχημα.

Εξάλλου, στα 30 από 25,7 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο για τον Οργανισμό η Eurocorp, διατηρώντας τη σύσταση ”hold”. Η χρηματιστηριακή. Στην έκθεση με ημερομηνία 14 Μαρτίου και τίτλο ”λιγότερα σύννεφα στον ουρανό” η χρηματιστηριακή αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα κατά 4,6%, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ανώτερα των εκτιμήσεων.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 32,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v