Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψήφος εμπιστοσύνης από Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τράπεζες

Θετικές εκτιμά τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών η Π&Κ σε έκθεσή της (9/3), επισημαίνοντας τις θετικές προοπτικές στην ανάπτυξη των χορηγήσεων, τη βαλκανική επέκταση και τη διαφοροποίηση των εσόδων. Στα 51 ευρώ η τιμή-στόχος για Εθνική, στα 38 για την Alpha, στα 40 για τη Eurobank, στα 30 για Πειραιώς, στα 29 για Εμπορική, στα 6,3 για Αγροτική και 8 ευρώ για την Κύπρου. ”Αγαπημένο” top pick η Εθνική.

Ψήφος εμπιστοσύνης από Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τράπεζες
Θετικές εκτιμά τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών η Π&Κ σε έκθεσή της με ημερομηνία Μαρτίου, τονίζοντας την ισχυρή δανειακή επέκταση, την επέκταση στα Βαλκάνια και τη σημαντική διαφοροποίηση κερδών.

Στα 51 ευρώ τίθεται η τιμή-στόχος για την Εθνική (”overweight”), στα 38 για την Alpha Bank (”overweight”), στα 40 για τη Eurobank (”overweight”), στα 30 για την Πειραιώς (”overweight”), στα 29 για την Εμπορική (”equalweight”), στα 6,3 για την Αγροτική (”equalweight”) και στα 8 για την Τράπεζα Κύπρου (”overweight”).

Εκτίμηση της Π&Κ είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται στα επόμενα τρία χρόνια εν μέσω επιβραδυνόμενης αλλά ακόμα ισχυρής αύξησης της πιστωτικής επέκτασης, νέων πηγών εσόδων από τη διαχείριση ενεργητικού, αυξανόμενης συμμετοχής των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια και βελτίωσης των επιδόσεων στο ”μέτωπο” του κόστους.



Οι προτιμώμενες επιλογές της Π&Κ ανάμεσα στις τράπεζες είναι από τις μεγάλες οι Εθνική, Alpha και Eurobank και από τις μικρότερες η Πειραιώς και η Κύπρου. Χαρακτηρίζει ”αγαπημένη” της την Εθνική, κάτι που αποδίδει στο υψηλότερο RoE έναντι των ανταγωνιστών της. Η ίδια εκτιμά τις προβλέψεις της και τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για την Εθνική ”συντηρητικές”.

Για την Alpha Bank επισημαίνει πως είναι η πλέον υποτιμημένη τράπεζα ανάμεσα στις μεγάλες. Η τράπεζα ακολουθεί αξιόπιστη στρατηγική όσον αφορά στη λιανική τραπεζική με αυξανόμενους όγκους σε σταγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

Για τη Eurobank επισημαίνει πως πρόκειται για την πλέον καλοδιοικούμενη ελληνική τράπεζα, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει την ηγετική της θέση στα τμήματα της αγοράς που εμφανίζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλά περιθώρια.

Για την Πειραιώς η Π&Κ σχολιάζει θετικά το αναπτυξιακό της προφίλ, κυρίως στα στεγαστικά δάνεια, καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες για επέκταση του δικτύου υποκαταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v