Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Μπαράζ αναβαθμίσεων της τιμής (update 3)

Σε ανοδική αναθεώρηση των τιμών-στόχων για τη μετοχή του ΟΠΑΠ προχώρησαν οι Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ (35,30 ευρώ), Εγνατία Finance (30,50 ευρώ), Σίγμα (28,9 ευρώ) και Alpha Finance (28,1 ευρώ). Τη σύσταση ”overweight” με τιμή-στόχο τα 32 ευρώ διατηρεί η Morgan Stanley, ενώ η UBS επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο στα 36,1 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2”. Σε ”market perform” υποβαθμίζει η Eurobank Sec.

ΟΠΑΠ: Μπαράζ αναβαθμίσεων της τιμής (update 3)
Σε εύρος από 28,1 ευρώ έως τα 36,1 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές-στόχοι που έθεσαν οι Π&Κ, Εγνατία, Σίγμα, Alpha Finance, UBS και Morgan Stanley για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 35,30 ευρώ, από τα 34,20 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ με έκθεσή της (9 Μαρτίου), η οποία φέρει τον τίτλο ”Εκμεταλλευόμενοι τη θετική τάση”.

Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο στα 30,50 ευρώ, από τα 26,20 ευρώ, έθεσε και η Εγνατία Finance για τη μετοχή του Οργανισμού σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Μαρτίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”neutral”.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Μαρτίου αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 28,9 ευρώ, από τα 26,7 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Επίσης, στα 28,1 ευρώ, από τα 26,7 ευρώ, αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Alpha Finance (με σύσταση ”neutral”), ενώ τη σύσταση ”overweight” με τιμή-στόχο τα 32 ευρώ διατηρεί η Morgan Stanley για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου.

Από την πλευρά της, η UBS διατηρεί την τιμή-στόχο στα 36,1 ευρώ και τη σύσταση σε ”buy 2”.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, αναφερόμενη στα αποτελέσματα έτους που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, σημειώνει ότι κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς αλλά και των δικών της λόγω της (οριακά) καλύτερης πορείας και του ”Πάμε Στοίχημα” σε επίπεδο εσόδων, αλλά και λόγω των καλύτερων μικτών περιθωρίων κέρδους.

Η χρηματιστηριακή διευκρινίζει πως αύξησε την τιμή-στόχο λόγω του ΚΙΝΟ, αλλά και σε συνέχεια του ενισχυμένου ρυθμού αύξησης των κερδών προ φόρων και τόκων.

Επίσης, συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight” στο πλαίσιο του θετικού momentum που παρουσιάζουν το ΚΙΝΟ και το ”Πάμε Στοίχημα”, του λανσαρίσματος του Bingo εντός του έτους, αλλά και της υψηλής μερισματικής πολιτικής.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως αναβάθμισε τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις της για τα έσοδα του Οργανισμού, λόγω των ισχυρών επιδόσεων του ΚΙΝΟ, ενώ προσθέτει πως στις νέες της εκτιμήσεις έχει συμπεριλάβει και τις προβλέψεις για το Bingo το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2006.

Επίσης, σημειώνει πως οι χαμηλότερες αποδόσεις του ”Πάμε Στοίχημα” στο 2005 θα οδηγήσουν σε υψηλότερες εντός του 2006 (προς τον στόχο του 66%) ενώ παράλληλα αναφέρει ότι μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 κατά 1%, ενώ αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 και του 2008 κατά 6-7%.

Την απουσία κάποιας ανακοίνωσης-καταλύτη επισημαίνει κατά το conference call του Οργανισμού η Alpha Finance, η οποία με βάση τα αποτελέσματα του 2005 προχωρά σε αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή.

Τα καλά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις σημαντικές δυνατότητες δημιουργίας υπεραξιών τονίζει η UBS, ενώ η Morgan Stanley επισημαίνει ότι τα EBITDA του ΟΠΑΠ ήταν κατά 17% υψηλότερα των προβλέψεών της και τα κέρδη ανά μετοχή κατά 13%.

Η UBS (στην έκθεσή της με ημερομηνία 9/3) επισημαίνει την ανάκαμψη του Στοιχήματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τις προοπτικές του KINO, οι οποίες ”επιβεβαιώθηκαν στο δ΄ τρίμηνο”. Την ισχυρή ανάπτυξη του ”Πάμε Στοίχημα” και του KINO επισημαίνει και η Morgan Stanley.

Σε αντίθετο κλίμα κινείται η Eurobank Securities, η οποία προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασής της από ”outperform” σε ”market perform”. Η χρηματιστηριακή, αν και παραμένει θετική για τις προοπτικές του Οργανισμού, θεωρεί πως η μετοχή είναι πλήρως αποτιμημένη και παρατηρεί την έλλειψη βραχυπρόθεσμου ”καταλύτη”. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ακόμα πως ο ΟΠΑΠ παραμένει αμυντική μετοχή με υψηλή μερισματική απόδοση.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 32,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v