Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Νέα τιμή-στόχος τα 27,5 ευρώ από την KBW

Σύσταση ”outperform” με νέα τιμή-στόχο 12μήνου τα 27,5 ευρώ (από 20 ευρώ που ήταν η προηγούμενη) εξέδωσε χθες για τη μετοχή της Marfin Financial Group ο επενδυτικός οίκος KBW. Αποτίμηση στα 30 ευρώ, εαν γίνουν νέα deals με περιορισμένες συνέργειες, στα 27 ευρώ αν υπάρξει επιστροφή κεφαλαίων.

MFG: Νέα τιμή-στόχος τα 27,5 ευρώ από την KBW
Σύσταση ”outperform” με νέα τιμή-στόχο 12μήνου τα 27,5 ευρώ (από 20 ευρώ που ήταν η προηγούμενη) εξέδωσε χθες για τη μετοχή της Marfin Financial Group ο επενδυτικός οίκος KBW.

Ο οίκος Keefe Bruyette & Woods αποτιμά τη μετοχή 13,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007 σε ”μεμονωμένη” βάση, χωρίς δηλαδή να συνυπολογίζει -όπως αναφέρεται στο κείμενο- τα κεφάλαια που προορίζονται για εξαγορές.

Σημειωτέον ότι η KBW περιλαμβάνει στο κείμενο της ανάλυσης δύο ”εκδοχές” για τις μελλοντικές εξελίξεις στη MFG.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ξένου οίκου, εάν η MFG δεν προχωρήσει σε νέα deals και επιστρέψει στους μετόχους τα υπερβάλλοντα κεφάλαια, η δίκαιη αποτίμησή της θα είναι στα 27 ευρώ, ήτοι 13 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007.

Εαν υπάρξουν deals εξαγορών, με περιορισμένες έστω συνέργειες, τότε κατά την KBW η αποτίμηση αυξάνεται στα 30 ευρώ.

Όσον αφορά στο 2006, η KBW εκτιμά ότι τα κέρδη θα ανέλθουν στα 80 εκατ. ευρώ με διπλασιασμό των χορηγήσεων και των εσόδων από προμήθειες, αλλά και αύξηση των εξόδων, κυρίως λόγω νέων προσλήψεων στελεχιακού δυναμικού και με αυξημένες διαφημιστικές δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v