Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Πρώτη επιλογή τα small caps του ΧΑ

Οι ελληνικές μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης βαθμολογούνται από τη Citigroup ως οι ελκυστικότερες μεταξύ 16 ευρωπαϊκών αγορών. Οι εγχώριες εταιρίες της μικρής κεφαλαιοποίησης (βάσει των κριτηρίων της Citigroup) κατατάσσονται στην πρώτη θέση με κριτήριο την αποτίμηση.

Citigroup: Πρώτη επιλογή τα small caps του ΧΑ
Οι ελληνικές μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης βαθμολογούνται από τη Citigroup ως οι ελκυστικότερες μεταξύ 16 ευρωπαϊκών αγορών.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος στο Small Cap Panorama (08/03) οι εγχώριες εταιρίες της μικρής κεφαλαιοποίησης (βάσει των κριτηρίων της Citigroup) κατατάσσονται στην πρώτη θέση με κριτήριο την αποτίμηση, στην έκτη θέση με κριτήριο τις αναθεωρήσεις κερδών και στην έκτη θέση αν ληφθούν υπόψη οι εκπλήξεις από την κερδοφορία.

Παράλληλα η Citigroup εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της Folli Follie ίσως να αποτελέσουν ευχάριστη έκπληξη.

Όσον αφορά επιχειρήσεις που πιθανόν να αποτελέσουν στόχους εξαγοράς, από τη ελληνικές εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης η Citigroup ξεχωρίζει την Ελληνική Τεχνοδομική, για την οποία οι σχετικές πιθανότητες διαμορφώνονται στο 63%, τον Μυτιληναίο (με πιθανότητα 54%), τον Ηρακλή (53%), τον Γερμανό (49%) και το Αλουμίνιο της Ελλάδος (49%).

Στις μετοχές με τη μεγαλύτερη απόδοση κατά τον προηγούμενο μήνα περιλαμβάνονται η Jumbo με 25% και η Μπάμπης Βωβός με 22%, ενώ στον αντίποδα στους τίτλους που εμφάνισαν τη χειρότερη απόδοση βρίσκεται η Σίδενορ με -9%. Παράλληλα, η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται μεταξύ των εταιριών με ανοδική αναθεώρηση κερδοφορίας.

Τέλος, στις ”μη ελκυστικές μετοχές” με βάση τη σχετικά χαμηλότερη αποτίμηση, τις αναθεωρήσεις σχετικά με την κερδοφορία και το momentum που εμφανίζει η τιμή, από ελληνικής πλευράς συγκαταλέγονται οι τίτλοι των Intracom Holdings και J&P Άβαξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v