Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αύξηση τιμών από HSBC - Σίγμα (update)

Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 46,30 ευρώ, από τα 39,20 πριν, έθεσε η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight” σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Μαρτίου. Εξάλλου, στα 51,4 ευρώ, από τα 49,8 προηγουμένως, αύξησε η Σίγμα Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας.

Εθνική: Αύξηση τιμών από HSBC - Σίγμα (update)
Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 46,30 ευρώ, από τα 39,20 πριν, έθεσε η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Μαρτίου.

Επίσης, η Σίγμα Securities, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 8 Μαρτίου, αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής στα 51,4 ευρώ (μέχρι τέλη του 2007), από τα 49,8 προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Ειδικότερα, η HSBC αναφέρει πως το ”ισχυρό” θεμελιώδες outlook της τράπεζας παραμένει ακέραιο, ενώ συμπληρώνει πως μελλοντικό καταλύτη μπορεί να διαδραματίσει ένα νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, καθώς και το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο.

Σύμφωνα με την HSBC, η νέα θεωρητική τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 20,3% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ σημειώνεται ότι η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (8 Μαρτίου) στα 38,40 ευρώ.

Η Σίγμα Securities αναφέρει πως αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 8%, ώστε να συμπεριλάβει από τη μια τα κέρδη από την πώληση της Atlantic και της NBG Canada και από την άλλη τους χαμηλότερους φόρους.

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνει πως αναμένει ρυθμό αύξησης της τάξης του 19% για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας και περίπου 27% για τα κέρδη από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες (καθοδηγούμενα κυρίως από τις χορηγήσεις).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v